Marko beangstigd door 'superioriteit' Ferrari: 'Alles lijkt erger te zijn geworden' Formule 1
Formule 1

Marko beangstigd door 'superioriteit' Ferrari: 'Alles lijkt erger te zijn geworden'

Marko beangstigd door 'superioriteit' Ferrari: 'Alles lijkt erger te zijn geworden'

Helmut Marko is alles behalve optimistisch gestemd voor de Grand Prix van Hongarije. De adviseur van Red Bull Racing ziet dat Ferrari ijzersterk loopt op het circuit in Boedapest en dat Red Bull juist enkele verkeerde keuzes heeft genomen gedurende de vrijdag. Max Verstappen was de snelste coureur van de Oostenrijkse renstal met twee tienden achterstand op Charles Leclerc, die de tweede sessie als snelste afsloot. Sergio Pérez kende een zeer lastige vrijdag.

'Regen is het enige dat ons een kans kan geven tegen Ferrari', zegt Marko stelling tegenover Sky Deutschland. Voor de zaterdag wordt er veel regen voorspeld op de Hungaroring. Zowel de derde vrije training als de kwalificatie zullen mogelijk onder natte omstandigheden worden verreden. Toch hoopt de Oostenrijker dat Red Bull nog wat vindt. 'De veranderingen die we hebben gemaakt vanaf de eerste vrije training waren alles behalve productief en ze gaven ons helemaal niks.'

'Alles lijkt een stuk erger te zijn geworden. We moeten een betere compromis zien te vinden', vervolgt Marko. Red Bull kan dit seizoen vooral rekenen op een goede rechtelijnsnelheid. Daar heeft het team niet zoveel aan op de Hungaroring, aangezien de baan in Boedapest slechts één lang recht stuk kent. De vele lagesnelheidsbochten op het circuit spelen vooral Ferrari in de kaart en dat heeft de Italiaanse renstal laten zien in de eerste twee vrije trainingen.

Snelheid Ferrari beangstigt Marko

Ferrari was op de vrijdag op elke band sneller dan het team van Verstappen en Pérez. Marko ziet het heel erg somber in voor zijn renstal. 'De superioriteit van de Ferrari op de mediums is echt doodeng. Het wordt heel erg lastig om Ferrari te verslaan. We moeten er ook niet op rekenen dat er iets mis gaat bij hen', besluit de Red Bull-adviseur. Afgelopen weekend wist Verstappen natuurlijk wel te winnen door een crash van Leclerc op het Circuit Paul Ricard.

Kan Lewis Hamilton de eerste Mercedes-zege van het jaar binnenslepen op de Hungaroring? Zet in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws