Windsor vreest voor Red Bull: 'Al een tijdje niet zo'n groot gat gezien' Formule 1
Formule 1

Windsor vreest voor Red Bull: 'Al een tijdje niet zo'n groot gat gezien'

Windsor vreest voor Red Bull: 'Al een tijdje niet zo'n groot gat gezien'

Peter Windsor voorspelt weinig goeds voor het team van Red Bull Racing. Ferrari was gedurende de twee vrije trainingen continu sneller dan de Oostenrijkse renstal, en dat werd ook duidelijk in de date die de journalist heeft verzameld. De Italiaanse renstal is zowel met veel als met weinig brandstof aan boord sneller dan de titelconcurrent. Bovendien zag Windsor dat Max Verstappen klaagde over het stuiteren in een aantal bochten.

In Oostenrijk en Frankrijk zat het heel erg dicht bij elkaar. Charles Leclerc moest stevig verdedigen tegen Verstappen op Paul Ricard, maar in Hongarije lijkt Ferrari een redelijk gat te hebben geslagen. 'De thema van de dag was het feit dat Ferrari ontzettend snel was en Red Bull significant langzamer', zegt Windsor op zijn YouTube-kanaal. 'Dat was het geval met veel en met weinig brandstof aan boord. Dat hebben we al een tijdje niet meer zo gezien.'

Red Bull loopt dit jaar vooral over één ronde achter op Ferrari. Het team lijkt zich ook op de Hungaroring weer te focussen op racepace. 'Red Bull ziet er wel gedisciplineerd uit, want ze focussen zich weer op de longruns.' Toch zit daar ook een groot probleem voor de Oostenrijkse renstal. 'Met veel brandstof aan boord en in droge omstandigheden slaat Ferrari een ontzettend groot gat naar Red Bull.' Het gemiddelde gat tussen Verstappen en Leclerc was immers drie tienden.

Windsor voorspelt moeilijk weekend voor Mercedes

Het gaat naar het team van Mercedes was op de vrijdag nog groter. Lewis Hamilton en George Russell wisten niet binnen een seconde van de Ferrari's te komen. 'Mercedes gaat een heel erg lastig weekend tegemoet. Ze hebben de rijhoogte moeten verhogen, want de Hungaroring is een ontzettend hobbelig circuit. Doordat ze dat hebben moeten doen, is de grip gelijk weg. We hadden gehoopt dat Mercedes op een magische manier meer downforce had gevonden, maar dat lijkt niet het geval te zijn.'

'Bij Mercedes leek er echter weinig porpoising te zijn', vervolgt Windsor. Bij een andere coureur waarvan hij het niet had verwacht, zag hij wel stuiterende bolide. 'Verstappen was aan het klagen over een stuiterende auto. Dat kan te maken hebben met een specifieke rijhoogte waarmee hij op dat moment reed. Desondanks ziet het er allemaal niet heel erg slecht uit op dit circuit.' Alleen bij McLaren was het stuiteren nog wel duidelijk op de rechte stukken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws