Boordradio's GP Hongarije | Verstappen: 'Maat, wat de f*ck gebeurde daar?!' Formule 1
Formule 1

Boordradio's GP Hongarije | Verstappen: 'Maat, wat de f*ck gebeurde daar?!'

Boordradio's GP Hongarije | Verstappen: 'Maat, wat de f*ck gebeurde daar?!'

Tijdens de chaotische Grand Prix van Hongarije werd er door de coureurs genoeg gepraat, geklaagd en gescholden over de boordradio. Zo hoorden we aardig wat scheldpartijen tijdens de crash die Valtteri Bottas veroorzaakte in de openingsronde van de race. Ook Max Verstappen deelde zijn mening meermaals over de radio, hieronder een overzicht.

De eerste boordradio tijdens de crash van Bottas kwam van Red Bull Racing-rijder Sergio Perez, die het nogal kort hield. 'Wát een idioot', liet hij weten nadat er contact werd gemaakt en hij later uitviel. Ook Verstappen was niet zo blij met het voorval waarin ook hij betrokken was. 'Maat, wat de fuck gebeurde daar?!' De reactie van Bottas was wat rustiger. 'Sorry jongens, dat was het dan.'

Even later crashte ook Lance Stroll tegen de bolide van Charles Leclerc. 'Fuck, fuck, hij stopte gewoon niet! Fuck, fuck', was de eerste reactie van de Ferrari-coureur, die ook zijn race moest staken na contact in de eerste ronde. Stroll kwam er overigens ook niet mee weg, want ook hij moest door de opgelopen schade zijn race staken.

Complimenten voor Verstappen, mooie actie van Russell

Door de crash in de openingsronde deed Williams-coureur Nicholas Latifi ineens mee met de mannen aan de kop van het veld. George Russell, die wat verder terug lag, hoopte op een goed resultaat voor zijn teamgenoot en wilde hierbij graag helpen. 'Als jullie mijn race moeten benadelen voor Nicholas, dan vind ik dat goed. Als ik hiervoor eerder naar binnen moet, is dat oké!'

Verstappen en Lewis Hamilton kenden na de openingsfase beide een lastige race, de Nederlander met veel schade en de Brit teruggevallen naar de laatste positie. Een inhaalactie van Verstappen werd dan ook beloond met wat lovende woorden. 'Niet slecht met een halve auto', hoort hij over de radio. Bij Hamilton ging het inhalen in eerste instantie wat minder goed. 'Ik weet niet wat ik moet doen, ik kan gewoon niet dichtbij anderen rijden', klaagt de zevenvoudig wereldkampioen.

Carlos Sainz, op dat moment op podiumkoers, kreeg te horen van Ferrari dat hij naar binnen moest voor een pitstop. De Spanjaard was het hier niet mee eens. 'Maar ik heb juist erg veel snelheid nu?' Zijn opmerking had zin, want Sainz mocht nog even doorrijden. Ondertussen is Red Bull Racing benieuwd naar de limiet van Verstappens RB16B. 'Er is geen limiet, de auto is stuk', reageert de Limburger enigszins gefrustreerd.

Gevecht Hamilton en Alonso 'gevaarlijk'

In een spannend gevecht met Fernando Alonso wordt Hamilton maar liefst elf rondes tegengehouden door de tweevoudig wereldkampioen. Hoewel het voor de kijkers een prachtig gevecht was op de Hungaroring, vond Hamilton het iets minder leuk. 'Dit is zó gevaarlijk', zegt hij tegen zijn team. De verdedigingsacties van Alonso zorgen er echter wel voor dat teamgenoot Esteban Ocon de race wint, en dat laat hij ook weten: 'Yes, whooo! Yes mannen!' Onder gejuich van Alpine rijdt de Fransman naar de pitstraat. Sebastian Vettel eindigde ondertussen als tweede (later werd hij gediskwalificeerd, red.). 'Ik probeerde het de hele race, het volgen was zo lastig, we waren de hele tijd sneller. Ah, sorry!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws