Hamilton kritisch naar Red Bull: 'Onacceptabel wat ze hebben gezegd' Formule 1
Formule 1

Hamilton kritisch naar Red Bull: 'Onacceptabel wat ze hebben gezegd'

Hamilton kritisch naar Red Bull: 'Onacceptabel wat ze hebben gezegd'

Nadat Lewis Hamilton in het Grand Prix-weekend van Hongarije geconfronteerd werd met boegeroep, wijst de zevenvoudig wereldkampioen naar het management van Red Bull Racing. De Oostenrijkse renstal zou namelijk het gedrag hebben aangewakkerd, en vindt dat ze in de zomerstop moeten gaan reflecteren op eerdere uitlatingen in de media.

Het boegeroep was voor Hamilton geen verrassing, zo laat hij weten aan Motorsport.com. 'Vooral niet als je kijkt naar wat het management van dat team (Red Bull, red.) heeft gezegd, wat het heeft aangewakkerd.' Hamilton en Mercedes zijn van mening dat de renstal van Max Verstappen en Sergio Perez het te erg gemunt heeft op de Brit. Eerder kwam er al een statement naar buiten waarin werd gezegd dat Red Bull de goede naam van Hamilton aantast.

'Ik denk dat in de zomerstop mensen echt moeten gaan kijken naar wat ze hebben gezegd', vervolgt de Mercedes-coureur. 'Het is onacceptabel wat voor dingen ze hebben gezegd. En daar bovenop, dingen zijn sindsdien geëscaleerd. Ze hebben zelfs iemand moeten ontslaan voor dingen die er gezegd zijn. Ik weet niet over wie het ging, maar dat doet er ook niet toe.'

Hamilton trots op Mercedes

De nieuwe leider in het wereldkampioenschap van 2021 blijft echter positief. 'Ik ben erg trots op mijn team, ze zijn enorm gefocust gebleven en dat terwijl er een hoop emoties uit verschillende hoeken naar boven kwamen.' Het resultaat was dan ook te zien in Hongarije, na een lastige inhaalrace behaalde de Britse coureur het podium, waardoor hij Verstappen weer heeft ingehaald in het WK.

Wil je ook reageren op dit artikel? Registreer je hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws