Boordradio's GP van Spanje | Verstappen: 'Dank je wel, maat!' Formule 1
Formule 1

Boordradio's GP van Spanje | Verstappen: 'Dank je wel, maat!'

Boordradio's GP van Spanje | Verstappen: 'Dank je wel, maat!'

De Grand Prix van Spanje ging van start onder de stralende Spaanse zon met temperaturen van liefst 30 graden. Niet alleen het weer was warm maar ook op de baan was er de nodige opwinding. In het heetst van de strijd werd er natuurlijk het nodige geroepen over de boordradio, F1Maximaal zet de boordradio's op een rijtje.

Tijdens de start van de race in Spanje was het Lewis Hamilton die botste met Kevin Magnussen. 'Ik ben geraakt!', zegt Hamilton. 'Lewis rijdt gewoon tegen me aan!', zegt Magnussen. Volgens de wedstrijdleiding was het een racing incident en worden er geen verdere stappen ondernomen. Hamilton wilde na zijn achterstand opgeven: 'Zullen we motor sparen en opgeven?', vraagt hij zijn team. Waarom het team antwoordde: 'We kunnen nog steeds voor de punten gaan.' En dat is maar goed ook want Hamilton eindigde op P4.

Wederom een defecte DRS voor Verstappen

In de eerste stint is het Carlos Sainz die spint en in de grindbak terecht komt: 'Check de banden, ik wil graag doorrijden', zegt de Spanjaard na zijn fout. Max Verstappen maakt kort daarna ook een fout in dezelfde bocht als Sainz. 'Er was een windvlaag, Max', zegt zijn engineer. Verstappen zelf blijft stil. 'Waarom krijg ik een warmtewaarschuwing van de auto? Er zit niemand voor me', zegt George Russell. Zijn ingenieur antwoord: 'De waarschuwingen zijn echt.'

Daarna is het wederom een probleem voor Verstappen: 'Je DRS gaat niet open, Max, blijf het proberen.' Na zijn eerste stop, zegt Verstappen: 'Wat een klotezooi met die DRS!' Sergio Pérez komt later in de race terecht achter Verstappen met een defecte DRS en vraagt: 'Laat me langs Verstappen, ik heb verse banden en kan zo Russell inhalen.' Waarop zijn ingenieur antwoordde: 'We laten Verstappen, het nog even proberen.'

Drama bij Ferrari: 'Oh nee!'

Tegen het mideen van de race is het drama bij Ferrari: 'Oh nee, Oh nee!', roept Charles Leclerc over de boordradio. De Monegask lag op de eerste plek, maar moest opgeven met een kapotte motor. Wanneer de race tegen haar einde loopt zegt de Red Bull-ingenieur tegen Sergio Pérez: 'Je zit op een andere strategie dan Verstappen, wanneer hij sneller is, laat je hem voorbij.' Pérez antwoordde teleurgesteld: 'Dat doe ik liever niet, maar het is niet anders.' Toen Pérez Verstappen voorbij liet antwoordde de Nederlander: 'Dank je wel, maat!' Waarop Verstappen naar zijn vierde overwinning kon rijden.

Bij de overwinning van Verstappen reageerde de Nederlander: 'Het was een moeilijke start van de race, maar het is ons gelukt!' Pérez was blij voor het team, maar was niet helemaal te spreken over het feit dat hij plaats moest maken voor zijn teamgenoot: 'Ik ben blij voor het team, maar we moeten na de race praten', aldus de Mexicaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws