Dit zeggen de teams na de race in Barcelona: 'Dit voelt als een overwinning!' Formule 1
Formule 1

Dit zeggen de teams na de race in Barcelona: 'Dit voelt als een overwinning!'

Dit zeggen de teams na de race in Barcelona: 'Dit voelt als een overwinning!'

Er gebeurde enorm veel tijdens de Grand Prix van Spanje, vooraan was het spannend maar ook in het middenveld. F1Maximaal zet de zaken in het middenveld en bij de achterhoede-teams op een rijtje.

Fernando Alonso leverde een puike prestatie leverde om van P20 naar P9 te rijden, iets wat volgens de Spanjaard aanvoelde als een overwinning. 'Het is geweldig om vandaag in de punten te finishen, zeker na onze slechte kwalificatie van gisteren, dus daar ben ik erg blij mee. De sfeer was bijzonder en ook al startten we als laatste, ik heb het gevoel dat we erin geslaagd zijn om een show op te voeren voor de fans. Het voelt een beetje als een overwinning! Hopelijk kunnen we vanaf hier opeenvolgend in de punten gaan scoren', aldus de Spanjaard tegenover de pers, waaronder F1Maximaal.

Alpine

Teamgenoot van Alonso, Esteban Ocon kon ook terugblikken op een goed resultaat. 'Ik ben erg blij voor het team vandaag. Het is waarschijnlijk het beste resultaat waar we op hadden kunnen hopen na de slechte kwalificatie en het team mag erg trots zijn op wat we vandaag hebben bereikt. Het was een geweldige eerste stint met een aantal goede inhaalacties en ik denk niet dat er iets is dat we beter hadden kunnen doen. Het was geweldig om Fernando ook in de punten te zien nadat hij van achteraan was gestart, en om dat hier in Barcelona te doen is nog beter. Na een moeilijke zaterdag hebben we bewezen dat het tempo er is, en de auto werkt goed, dus dit resultaat voelt zeker goed. Ik zal vannacht goed slapen!'

Haas

Bij het team van Haas was Barcelona een weekend om te vergeten, Kevin Magnussen eindigde op P17 en Mick Schumacher op P14. 'Het is heel jammer. Uiteraard wisten we dat het krap zou worden met de twee-stop en het loonde niet helemaal om langer te blijven rijden dus het is iets om van te leren. Het was een geweldige zaterdag, en we hadden ook een hele nette vrijdag, wat erg gunstig is. We hadden een goede start, een goede eerste ronde en dat is alles wat je van vandaag wilt. Misschien was het tempo er vandaag gewoon niet, maar hopelijk volgende week wel, dus we blijven pushen.'

Magnussen botste bij de start met Hamilton en viel daardoor ver terug: 'Ik zat aan de buitenkant en werd geraakt in bocht 4, had meteen een lekke band en dat was eigenlijk het einde van de race. Ik denk dat we op een moeilijke strategie zaten vanwege het incident in de eerste ronde, maar toen de banden een soort van nieuw waren, was de auto goed. Op naar de volgende', aldus de Deen.

Williams

Bij Williams was het Nicholas Latifi die zijn teamgenoot Alexander Albon versloeg maar beiden konden geen punten scoren. 'We worstelden vandaag op de baan met het algemene tempo, maar het was ook zwaar voor de bandendegradatie en fysiek door de extreme hitte. Toch ben ik blij met de manier waarop we met de banden omgingen en het is fijn om een agressieve strategie te hebben die ons in staat stelde om wat meer te pushen en te racen. Ik vond het leuk om Kevin Magnussen op het einde op te jagen, vooral omdat de Haas een auto is die op papier veel sneller is dan wij, en hoewel we niet voor de punten vochten, is het toch iets om tevreden mee te zijn.'

Albon was vooral teleurgesteld: 'Het was een zware dag; ik heb schade aan de vloer opgelopen na mijn eerste stop, wat een grote impact had op de prestaties van de wagen. Er was veel bandenslijtage en ik had echt moeite met de snelheid, vooral in een paar bochten. Jammer, want daardoor hadden we vandaag geen schijn van kans, maar zo gaat dat nu eenmaal in de racerij en volgende week in Monaco gaan we er weer tegenaan', zo sluit Albon af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws