Bottas sterk naar P6: 'Ik kijk uit naar Monaco, onze auto zou daar erg goed moeten zijn' Formule 1
Formule 1

Bottas sterk naar P6: 'Ik kijk uit naar Monaco, onze auto zou daar erg goed moeten zijn'

Bottas sterk naar P6: 'Ik kijk uit naar Monaco, onze auto zou daar erg goed moeten zijn'

Valtteri Bottas kende wederom een sterk weekend en eindigde knap op de zesde plek in zijn Alfa Romeo. De Fin is tevreden met de punten, maar wil meer. De Alfa Romeo-coureur kijkt nu al uit naar Monaco, waar zijn auto nog beter zou moeten zijn. Teamgenoot Zhou Guanyu viel uit tijdens de race.

Bottas was in zijn nopjes met het resultaat in de Grand Prix van Spanje: 'We hebben vandaag een aantal goede punten behaald en we nemen veel positieve punten mee naar huis. Ons tempo gedurende de race was erg hoog en het was leuk om in gevecht te zijn met de grote teams voor ons, het laat zien hoeveel vooruitgang we boeken en hoe de upgrades die we hier hebben gebracht goed lijken te werken', zegt Bottas tegenover de media, waaronder F1Maximaal.

Aanvallende strategie pakte goed uit

De Fin zegt dat zijn team voor een aanvallende strategie heeft gekozen die goed uitpakte: 'Uiteindelijk kozen we ervoor om agressief te zijn en risico's te nemen met de strategie. We kozen voor twee stops toen iedereen voor drie ging: het loonde niet, want de banden van de medium compound gingen iets minder lang mee dan we hadden verwacht en we hadden het moeilijk op het einde, maar we hebben toch een goed resultaat mee naar huis genomen. Ik kijk nu echt uit naar Monaco, onze auto zou daar erg goed moeten zijn.'

Teleurstelling bij Zhou

Voor Zhou was het een teleurstellend weekend: 'Het is teleurstellend om voor het tweede weekend op rij de race voortijdig te beëindigen, vooral omdat we in potentie op weg waren naar een goed resultaat. We moeten het probleem verder in detail onderzoeken, zowel om te begrijpen wat er precies aan de hand was als om te voorkomen dat het nog eens gebeurt, want het doet ons veel pijn. Tot aan de uitvalbeurt had ik een goede race en vocht ik met de jongens in het middenveld voor me om in de top tien te komen. Laten we hopen op een beter resultaat in Monaco, het wordt een heel interessant weekend', aldus Zhou.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws