Boordradio's kwalificatie Monaco | Sainz knalt op Perez:  'Ik had de gele vlaggen niet gezien' Formule 1
Formule 1

Boordradio's kwalificatie Monaco | Sainz knalt op Perez: 'Ik had de gele vlaggen niet gezien'

Boordradio's kwalificatie Monaco | Sainz knalt op Perez:  'Ik had de gele vlaggen niet gezien'

Onder de stralende Zuid-Franse zon kwamen de coureurs op zaterdag al vroeg de baan op om hun ronden op het historische stratencircuit, voorafgaand aan de cruciale kwalificatie, te rijden. Natuurlijk werd er ook ditmaal weer het nodige geroepen over de boordradio, zeker met betrekking tot het verkeer. F1Maximaal.nl zet de boordradio's van de derde vrije training van de Grand Prix van Monaco op een rijtje.

Aan het begin van de kwalificatie is het George Russell die andermaal klaagt over zijn Mercedes: 'Ik heb absoluut geen grip.' Daarna is het Charles Leclerc die klaagt over verkeer tijdens zijn ronde en zijn team aanspreekt op een verkeerde timing: 'Wat gebeurd er hier, we zijn helemaal uit sync met het verkeer', zegt de Monegask.

Puike prestatie van Vettel: 'Whoo!'

Hamilton is in het tweede deel van de kwalificatie niet blij met zijn achterbanden: 'Ik zei al dat mijn achterbanden niet klaar waren.' Daarmee doelt Hamilton op het feit dat de temperatuur in zijn achterbanden niet ideaal was en hij nog een langzame ronde had moeten doen om zijn banden op temperatuur te krijgen.'

De coureurs waren op het smalle stratencircuit in opperste concentratie en dus was het stil tijdens het tweede deel van de kwalificatie. Toch was er Sebastian Vettel die een puike prestatie behaalde door in Q3 te geraken: 'Whoo!', zegt de Duitser over de boordradio nadat hij te horen krijgt dat hij door is.

'Ik doe mijn best maar dit is verschrikkelijk, ****!'

In het laatste deel van de kwalificatie was het Carlos Sainz die niet bij was. Zijn team meldde over de radio dat ze 'geen preparatieronde zouden doen', waarop de Spanjaard reageerde: 'Maar als de rest wel een preparatieronde doet, dan ben ik het haasje!'

'Ik wil een prepartieronde en dan een snelle ronde', zegt Verstappen voor zijn laatste ronde in Q3. De Nederlander kwam nog tekort en wilde op deze manier zijn auto optimaal voor te bereiden. Charles Leclerc is daarna weer niet blij met het verkeer in zijn ronde: 'Ik doe mijn best maar dit is verschrikkelijk, ****!'

Drama op het einde van Q3

'Ik ben gecrasht, ik lig eruit', zegt Sergio Pérez over de boordradio nadat hij zijn auto verliest bij het insturen richting de tunnel. Carlos Sainz let daarna niet goed op en knalt bovenop de Mexicaan. 'Ik had de gele vlaggen niet gezien', zegt Sainz over de boordradio. Daarmee komt de kwalificatie tot een dramatisch einde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws