Boordradio's VT1 Hongarije | Pérez: 'Ik heb wel heel veel last van mijn allergieën' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT1 Hongarije | Pérez: 'Ik heb wel heel veel last van mijn allergieën'

Boordradio's VT1 Hongarije | Pérez: 'Ik heb wel heel veel last van mijn allergieën'

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Boedapest zit erop. De coureurs hebben deze eerste sessie vooral aangepakt om een aantal ronden te rijden op de softs. Het was nog droog op de Hungaroring, maar dat kan in de aankomende dagen zomaar veranderen. Het lekkere weer bracht vooral een speciaal probleem voor Sergio Pérez, wat ook te horen was over de boordradio. F1Maximaal zet deze samen met de andere boordradio's op een rijtje.

De eerste vrije training begon op een bloedhete Hungaroring. In deze warme omstandigheden wordt er vaak direct gekeken naar de motoren in de Formule 1, en George Russell meldde al heel vroeg iets vreemds aan zijn Mercedes-krachtbron. 'Check even of je blij bent met de krachtbron. Er komt een raar geluid van de turbo als ik lift, want het lijkt een beetje op een fluittoon', vertelde de coureur. Russell hoefde niet naar binnen te komen en kon gewoon door met de eerste vrije training.

Hooikoorts Péres slaat toe

Ongeveer twintig minuten later kwam er een vreemd geluid uit de auto van Sergio Pérez. 'Hatsjoee, hatsjoee', was te horen over de boordradio van de coureur van Red Bull Racing. 'Gezondheid', was de reactie van de ingenieur van Pérez. De niesbui van de Mexicaan was echter nog niet voorbij. 'Ik heb heel veel last van mijn allergieën op deze plek.'

Russell en Stroll slaan tegen de grond

Russell was de gehele eerste training in gevecht met zijn Mercedes-bolide. Waar porpoising niet echt een probleem was op Paul Ricard, maar Hongarije stuiterde de auto weer tegen de grond. 'De auto slaat wat tegen de grond richting bocht 1', meldde de coureur aan zijn team. Een aantal ronde later schoot de coureur rechtdoor in de eerste bocht. 'Dat was een beetje raar, mijn achterbanden schoten heel erg op slot.'

De vloer van Russell sloeg dus tegen de grond, maar dat was niets vergeleken met de manier waarop de vloer van Lance Stroll tegen de grond kwam. De coureur van Aston Martin schoot wat wijd en ging vol over de kerb heen. De auto van de Canadees kwam hierdoor zelfs even van de grond af. 'De vloer kreeg een grote klap te verwerken', was het bericht aan het adres van zijn ingenieur.

Schumacher heeft last van een Ferrari

De Hungaroring is een klein circuit, maar vooral ook heel erg krap. Hierdoor zal verkeer een groot probleem kunnen zijn tijdens de kwalificatie. Mick Schumacher had in de eerste sessie last van een Ferrari-coureur 'Wat is er mis met die gasten? Ze blijven op de racelijn.' Later was het Schumacher zelf die in de weg reed van Pérez. Beide coureurs waren bezig aan een snelle ronde, dus de Duitser hoefde niet aan de kant te gaan.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws