Horner lijkt de handdoek al in de ring te gooien: 'Op Spa en Monza slaan we terug' Formule 1
Formule 1

Horner lijkt de handdoek al in de ring te gooien: 'Op Spa en Monza slaan we terug'

Horner lijkt de handdoek al in de ring te gooien: 'Op Spa en Monza slaan we terug'

Christian Horner ziet dat Ferrari zeer goed presteert op de Hungaroring. De Formule 1 is afgereisd naar Hongarije en daar wordt gereden op een kort en bochtig circuit. De lay-out ligt vooral de directe tegenstander van Red Bull Racing, Ferrari, en dat weet de teambaas maar al te goed. Hij hoopt dan ook dat zijn team in België en Italië, na de zomerstop, terug kan slaan.

'De Ferrari loopt uitstekend op een circuit met korte bochten. Door zulke bochten is het een vrij handig wagentje', laat Horner weten in gesprek met Sky Sports F1. 'We hebben gezien dat onze kracht vooral naar voren komt op langere circuits. Hopelijk zien we dat op races zoals Spa terug', vervolgt hij. Mocht Red Bull het dit weekend niet winnen dan lijkt de Engelsman daar vrede mee te hebben.

Horner had strijd Ferrari en Red Bull in Frankrijk willen zien

In Le Castellet viel Charles Leclerc uit voordat hij een pitstop kon maken. Zodoende kreeg het strategische steekspel dat Red Bull er initieerde geen vervolg. Horner betreurt het: 'Over één ronde is Ferrari dit jaar pijlsnel geweest. Dat zie je in de hoeveelheid polepositions wel terug. Qua auto hebben wij een uitstekende bolide, en ik ben dan ook zeer benieuwd hoe het gevecht eruit gezien had op Circuit Paul Ricard.'

'Daar besloten wij als eerste naar binnen te gaan, wat ons baanpositie opleverde. Het was vervolgens heel, heel erg spannend geworden. Het ene circuit zijn wij de bovenliggende partij, het andere circuit zijn zij het', aldus het perspectief van de Red Bull-topman. In Frankrijk was het niet duidelijk welk team over de gehele race-afstand sneller was, in Hongarije is dat volgens hem makkelijker te bepalen.

'Ik verwacht dat Ferrari hier de boventoon zal voeren en dat we na de zomerstop, in Spa en Monza, bijvoorbeeld, weer wat terug zullen winnen', concludeert hij. Daar richt Red Bull zich dan ook op. Er is regen voorspeld voor zaterdag, wat roet in het eten kan gooien voor Ferrari. In een 'gewoon' weekend verwacht men bij Red Bull namelijk geen kans te maken.

Horner over voorgestelde technische wijzigingen FIA

Ook laat Horner zich uit over de voorgestelde technische wijzigingen van de FIA. De Brit is het niet eens met bepaalde ingrepen die het motorsportorgaan uit veiligheidsoverwegingen wil doen voor het 2023-seizoen. Deze ingrepen zouden Mercedes in de kaart spelen, en zes van de tien Formule 1-teams zijn dan ook tegen. 'Ik denk dat Mohammed Ben Sulayem (de FIA-voorzitter, red.) probeert zo veel mogelijk informatie te verzamelen', stelt hij.

'Hij wil informatie winnen bij alle coureurs en de teams. We moeten gewoon oppassen dat we hier niet te ver in gaan en een enorme reglementswijziging implementeren voor volgend jaar. Dat gaat namelijk heel erg veel geld kosten. We kunnen hierin een compromis sluiten', verzekert Horner. 'Ik begrijp dat sommige teams het lastig hebben met het stuiteren, maar we moeten daarvoor de wereld niet op zijn kop zetten.'

'De technische reglementswijzigingen (die vanaf Spa geïntroduceerd worden, red.) baren mij geen zorgen. Voor Red Bull zullen deze wijzigingen geen gevolgen hebben. Waar ik me wél zorgen over maak, is de kostentoename die een verandering van de rake teweegbrengt voor volgend jaar. Ik denk dat we moeten kijken naar of we de vloer stijver kunnen maken.'

Kan Lewis Hamilton de eerste Mercedes-zege van het jaar binnenslepen op de Hungaroring? Zet in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws