Marko over intrede Porsche: 'Ik accepteer nog geen felicitaties' Formule 1
Formule 1

Marko over intrede Porsche: 'Ik accepteer nog geen felicitaties'

Marko over intrede Porsche: 'Ik accepteer nog geen felicitaties'

Helmut Marko loopt niet te hard van stapel betreffende de intrede van Porsche in de F1, en de verwachte samenwerking met Red Bull Racing. Recentelijk lekte een document uit waarin de samenwerking tussen de twee partijen bevestigd werd, maar Marko weigert om felicitaties aan te nemen. Voordat de reglementen van 2026 vaststaan, kan hij niet bevestigen dat er een samenwerking aan zit te komen.

'Ik accepteer nog geen felicitaties omdat deze suggesties te voorbarig zijn', geeft hij aan ten overstaan van Kleine Zeitung. 'We hebben gesprekken gehad, maar er is nog niets besloten', voegt hij daaraan toe. Dit is in strijd met wat er in de vrijgegeven documenten stond. Daarin werd namelijk officieel gesteld dat het van een samenwerking zou komen tussen de twee partijen, waarin beide partijen voor vijftig procent eigenaar zouden worden.

'De Volkswagen Group heeft besloten dat het de Formule 1 ingaat wanneer het nieuwe motorreglement er is, en dit reglement bepaalde aspecten bevat', benadrukt Marko. Zo willen Audi en Porsche van de MGU-H af, een verzoek dat inmiddels al ingewilligd is door de bestaande teams. Er staat echter nog niets definitief op papier. 'Daarom kan je nog niets vastzetten', benadrukt de Oostenrijker.

Het is wachten totdat er knopen doorgehakt worden door het topmanagement van de Formule 1 en de teams. 'Alles moet waterdicht zijn. Dat zal een grote verandering teweegbrengen. Er zijn ook bezwaren van Ferrari en Mercedes, die hun voordeel willen behouden (op motorisch gebied, red.)', aldus Marko. Waarop die bezwaren gemaakt zijn, meldt Marko verder niet.

Marko verwacht zwaar weekend voor Red Bull in Hongarije

Marko richt zich vervolgens op het aankomende Grand Prix-weekend. Men komt in actie op de bochtige Hungaroring, en dat voorspelt niet veel goeds voor het team van Max Verstappen. 'Er zijn veel krappe bochten waarin Ferrari indruk kan maken met een goede tractie', weet de Red Bull-adviseur. 'Het is geen circuit waar wij op uit zullen blinken. We wonnen er voor het laatst in 2014.'

'Er wordt regen voorspeld voor de kwalificatie, en natuurlijk zal ook bandendegradatie een rol spelen. We zijn zeker niet de favorieten, maar willen het maximale eruit halen', concludeert hij. Een natte kwalificatie kan de rangorde nog opschudden en Red Bull een kans bieden op de zege, maar in principe lijkt Marko zich erbij neer te leggen dat Ferrari dit weekend aan het langste eind kan trekken.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws