Brawn over sprintraces: 'We moeten oppassen dat we de sport niet beschadigen' Formule 1
Formule 1

Brawn over sprintraces: 'We moeten oppassen dat we de sport niet beschadigen'

Brawn over sprintraces: 'We moeten oppassen dat we de sport niet beschadigen'

Ross Brawn is voorstander van de sprintrace-kwalificaties die in 2021 getest worden, maar ziet ook de waarde van het behouden van tradities in de Formule 1. De koningsklasse van de autosport moet enigszins conservatief blijven, al is er volgens de sportief directeur van de F1 genoeg ruimte voor verandering.

Niet elke fan staat achter het idee om een sprintrace als kwalificatie te gebruiken. Het concept wordt bij de Grands Prix van Groot-Brittannië, Italië en vermoedelijk die van Brazilië getest, hierbij ontstaat er enige verdeeldheid onder de volgers van de sport. 'Ik denk dat er zowel voordelen als nadelen zitten aan sceptici', legt hij uit bij Racer.

'Ik vind dat heel conservatief denken over veranderingen in de Formule 1 erg belangrijk is, dit omdat we heel veel tradities hebben in de koningsklasse. We hebben een geweldige sport, alles werkt goed en er mankeert niks aan. We moeten dus oppassen dat we de sport niet beschadigen.'

Drie sprintraces in 2021 genoeg voor Brawn

Om te voorkomen dat er ineens een heel seizoen Formule 1 op de schop wordt gegooid, is er heel bewust gekozen voor 'slechts' drie sprintraces in 2021. 'Dat is perfect', vindt Brawn. 'Op deze manier krijgt men genoeg bewijs om te bepalen of het concept succesvol is, terwijl het niet gelijk een heel wereldkampioenschap om zeep helpt.'

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië worden de fans voor het eerst getrakteerd op de sprintraces in de Formule 1. Op vrijdag zal een normale kwalificatie plaatsvinden, die de pikorde voor de sprintrace op zaterdag bepaalt. Deze sprintrace bepaalt op zijn beurt uiteindelijk wat de startgrid voor de hoofdrace op zondag zal zijn. Benieuwd hoe het hele weekend eruit ziet en hoe de WK-punten worden verdeeld? Lees het hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws