Overzicht tijden Formule 1 sprintrace-weekend Groot-Brittannië Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Formule 1 sprintrace-weekend Groot-Brittannië

Overzicht tijden Formule 1 sprintrace-weekend Groot-Brittannië

Na een week rust maken de teams en coureurs zich op voor alweer de tiende race van de 2021-kalender, de Grand Prix van Groot-Brittannië. Op het welbekende Circuit Silverstone zal de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton worden voortgezet in een nieuw jasje: het Britse GP-weekend kent namelijk een aangepast format met een sprintrace. Hieronder een overzicht van de tijden.

Hamilton zal gebrand zijn op het winnen van zijn thuisrace, om zo het gat met koploper Verstappen te verkleinen. De coureur van Red Bull Racing won alle drie de races van de triple header, waardoor het gat tussen de twee titelrivalen nu 32 WK-punten bedraagt. Ook staat de Oostenrijkse renstal 44 punten voor op Mercedes in het constructeurskampioenschap.

Door het spintrace-format ziet het tijdenschema er iets anders uit dan we gewend zijn van de GP-weekenden. Er zal geen derde vrije training zijn en op vrijdag na de eerste vrije training zal de kwalificatie voor de sprintrace plaatsvinden. Op de zaterdag vindt na de tweede training de sprintrace plaats, hierin wordt de pikorde voor de race op zondag bepaald.

Overzicht tijden Grand Prix van Groot-Brittannië

Onderstaande tijden zijn in Nederlandse tijdzone.

SessieDatumTijd
Eerste vrije trainingVr 16 juli15.30u - 16.30u
KwalificatieVr 16 juli19.00u - 20.00u
Tweede vrije trainingZa 17 juli 13.00u 14.00u
SprintkwalificatieZa 17 juli17.30u - 18.00u
RaceZo 18 juli16.00u

Continu op de hoogte blijven van alles omtrent de Grand Prix van Groot-Brittannië? Download onze app: IOS of Android.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws