Brawn verlaat de Formule 1: 'Ik ga nu vanaf mijn bank kijken' Formule 1
Formule 1

Brawn verlaat de Formule 1: 'Ik ga nu vanaf mijn bank kijken'

Brawn verlaat de Formule 1: 'Ik ga nu vanaf mijn bank kijken'

Ross Brawn neemt afscheid van de Formule 1 en hij vertrekt ook met een opgeheven hoofd uit de sport. De directeur van Formula One Management (FOM) ziet dat hij en zijn team de Formule 1 een nieuwe richting op hebben geduwd. Nu zal Brawn de koningsklasse van de autosport vanaf de bank gaan volgen als een echte Formule 1-fan.

Brawn werd in 2017 benoemd tot de directeur van de FOM. Daar heeft hij samen met Liberty Media de sport naar een hoger plan proberen te tillen. Dat is naar eigen zeggen wel gelukt. 'Ik heb genoten van alles wat ik in de afgelopen jaren heb gedaan', schrijft Brawn in zijn column voor Formula1.com. 'Ik had besloten om niet meer onderdeel te zijn van een team en deze baan was het enige dat mij aansprak. Het is geweldig dat ik de kans heb gekregen van Liberty Media.'

Brawn stond vooral bekend om zijn tijden bij Ferrari, Brawn GP en Mercedes. Vorig jaar nam een andere prominente naam al afscheid van de sport, namelijk Jean Todt, en nu is het voor de Brit dus tijd om afscheid te nemen. 'Het is de juiste tijd om met pensioen te gaan. Het grootste gedeelte van het werk ligt namelijk achter ons. In 2026 komen er bovendien nieuwe auto's, al duurt dat nog vier jaar. Het is dus beter dat andere mensen daarmee aan de slag gaan. Ik geloof dat ik de Formule 1 op een goede manier achterlaat.'

Brawn: 'Ik zal juichen en schelden als een echte F1-fan'

De liefde voor de sport zal natuurlijk nooit weggaan bij Brawn. 'Ik ga de Formule 1 nu vanaf mijn bank kijken. Ik zal juichen en schelden als een echte Formule 1-fan.' De directeur van de sport is tevreden dat het toekomstperspectief van de koningsklasse er positief uitziet. 'We zijn succesvol geweest. We hebben een geweldig team opgebouwd en ik ben echt blij met wat we hebben bereikt. We hebben de Formule 1 op het juiste pad gezet', concludeert Brawn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws