Brown kritisch op Red Bull: 'Ze hebben zeker wat talent geruïneerd' Formule 1
Formule 1

Brown kritisch op Red Bull: 'Ze hebben zeker wat talent geruïneerd'

Brown kritisch op Red Bull: 'Ze hebben zeker wat talent geruïneerd'

Zak Brown begrijpt niet waarom Red Bull Racing Patricio O'Ward uit haar opleiding heeft gezet. Sinds 2020 rijdt de coureur in de IndyCar voor Arrow McLaren SP. De Mexicaan heeft een half jaar in de academie van Red Bull gezeten, voordat hij moest vertrekken. Brown vindt dat de renstal uit Milton Keynes te veel jong talent heeft laten gaan.

Veel coureurs van de huidige grid hebben een verleden bij Red Bull. Max Verstappen, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Yuki Tsunoda, Carlos Sainz en Alexander Albon hebben allemaal de academie doorlopen. Voor Verstappen en Vettel resulteerden dit uiteindelijk in wereldtitel met de Oostenrijkse renstal. De andere coureurs kregen ofwel geen kans bij Red Bull of ze bleken uiteindelijk niet goed genoeg.

'Ze hebben zeker wat talent geruïneerd', zegt Brown bij The Race. De CEO van McLaren voelt mee met zijn IndyCar-rijder. 'Red Bull heeft hem misschien drie races de kans gegeven om zichzelf te bewijzen. Als je naar de geschiedenis van Red Bull kijkt, dan zie je dat ze veel talent in huis hadden die ze gewoon hebben laten gaan. Maar zij hebben wel het wereldkampioenschap gewonnen vorig jaar, dus ze weten vast wel wat ze aan het doen zijn.'

Brown: 'Sainz een perfect voorbeeld'

Naast O'Ward heeft McLaren vaker met Red Bull-talenten kunnen werken. Huidig Ferrari-rijder Sainz reed van 2019 tot en met 2021 voor de Britse renstal en momenteel maakt Ricciardo deel uit van McLaren. 'Ze zijn daar echt meedogenloos. Carlos is een perfect voorbeeld. Ricciardo liet bij Red Bull zien wat hij in zijn mars had, maar hij besloot te vertrekken, net als Vettel. Dan heb je ook nog Gasly en Albon. Ze verslijten daar heel veel coureurs', aldus Brown.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws