Verstappen verlengt contract bij Red Bull tot en met 2028 Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen verlengt contract bij Red Bull tot en met 2028

Verstappen verlengt contract bij Red Bull tot en met 2028

Max Verstappen heeft zijn contract bij Red Bull Racing verlengd tot en met 2028. Na de titelwinst in Abu Dhabi werd het al duidelijk dat beide partijen graag verder met elkaar wilden. Nu heeft hij zich dus voor zes jaar gebonden aan zijn huidige team. De contractverlenging komt zeker niet als een verrassing, Verstappen geeft regelmatig aan blij te zijn bij zijn team.

Bij Red Bull is de enkelvoudig wereldkampioen immers opgegroeid en groot geworden. Na het winnen van zijn eerste wereldtitel liet hij dan ook weten dat hij 'dit nog wel vijftien jaar wilde doen' met Red Bull. Zodoende was al duidelijk dat vanaf de kant van Verstappen een contractverlenging gewenst was. Nu was het aan Red Bull om de gesprekken te initiëren.

Red Bull-adviseur Helmut Marko meldde rond de jaarwisseling dat Red Bull open stond voor contractbesprekingen en dat ze van plan waren zijn vorige contract, dat tot en met 2023 liep, open te breken. Na zijn eerste titel is het ook niet geheel onterecht dat hij beloond wordt met een hoger salaris. Op woensdag werd al bekend dat Verstappen een fortuin gaat opstrijken bij Red Bull. Naar verluidt gaat de coureur veertig tot vijftig miljoen per jaar verdienen.

Verstappen: 'Het was een makkelijke beslissing'

Met een contract tot 2028 tekent Verstappen het langslopende contract in de Formule 1. Voor de coureur was het geen moeilijke beslissing. 'Ik ben heel erg blij om onderdeel uit te maken van Red Bull', zegt de wereldkampioen bij De Telegraaf. 'Ik houd van dit team en vorig jaar was gewoon ongelooflijk. Sinds we deze samenwerking zijn aangegaan was het kampioenschap ons doel. Dat is nu gelukt. Nu willen we dat kampioenschap op lange termijn behouden.'

Horner: 'Verstappen deel van de langetermijnplanning'

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, geeft aan dat deze contractverlenging een intentieverklaring is. Het is al lange tijd duidelijk dat de Oostenrijkse renstal op zoek is naar vastigheid en dat hebben ze in Verstappen gevonden. 'We willen ons focussen op het behouden van de titel. Deze deal laat wel zien dat Max onderdeel is van onze langetermijnplanning. Nu Red Bull Powertrains werkt aan de nieuwe motorenreglementen voor 2026, wilden we ons verzekeren van de beste coureur op de grid voor die auto', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws