Update | McLaren betrekt Herta bij het team, IndyCar-coureur gaat helpen met ontwikkeling Formule 1
Formule 1

Update | McLaren betrekt Herta bij het team, IndyCar-coureur gaat helpen met ontwikkeling

Update | McLaren betrekt Herta bij het team, IndyCar-coureur gaat helpen met ontwikkeling

Vanaf het Formule 1-seizoen 2022 zijn Formule 1-teams verplicht om gedurende twee VT1-sessies (eerste vrije trainingen) een juniorcoureur in de auto te zetten. Zak Brown, CEO van McLaren heeft zijn ogen gericht op McLarens eigen IndyCar-ster Pato O'Ward, maar ook op de jonge Amerikaan Colton Herta. Brown vertelde in St. Petersburg, de plek waar de eerste IndyCar-race van het seizoen heeft plaatsgevonden, dat deze twee jongens zomaar eens een plekje zouden kunnen krijgen in de MCL36.

O'Ward heeft al een eerste kennismaking gehad met Formule 1-materiaal. Hij kreeg de kans om in december namens McLaren mee te doen aan de Young Driver Test in Abu Dhabi nadat hij een weddenschap won van CEO Brown. Als hij een IndyCar-race zou winnen, mocht hij namelijk instappen in de MCL35M. 'We hebben nog niet besloten wie er in de auto komen, maar hij is zeker een goede kandidaat', meldt de Amerikaan aan onder andere The Race. McLaren zal in 2022 ook een enorm testprogramma opzetten met de auto van het voorgaande jaar.

Ondanks dat McLaren dus twee junioren moet inzetten, is Brown meer geïnteresseerd in het testen met ze. 'Wanneer en of iemand de Formule 1 ingaat, gaat het ons erom hoe hij omgaat met de auto. Daarom willen we graag testen met ze. Winnen in de IndyCar is goed, maar we willen liever vergelijkingen maken met Lando (Norris, red.) en Daniel (Ricciardo, red.).' Wanneer hem gevraagd wordt of de Mexicaan mogelijk in 2023 voor McLaren rijdt in de Formule 1, zegt Brown dat Norris en Ricciardo beide een contract hebben voor dat jaar, wat mogelijk een obstakel is voor O'Ward.

Herta, geen lid van de McLaren Academy, ook genoemd

'Er zou nog wel één coureur in deze (IndyCar-, red.)paddock kans maken', gaat de CEO verder. En hierbij gaat het om Herta. 'Colton is heel goed, hij heeft indruk op me gemaakt.' Herta is ook al meerdere malen in verband gebracht met een Formule 1-zitje bij het mogelijk nieuwe team: Andretti. Het is namelijk geen geheim dat Michael Andretti hem graag naar de Formule 1 helpt. Brown wordt ook gevraagd of hij Andretti wil helpen met dit bereiken, waarop hij antwoordt met: 'Als hij het me lief vraagt...'

Update 16.25u (12/03) | McLaren betrekt Herta bij het team, IndyCar-coureur gaat helpen met ontwikkeling

Colton Herta gaat aan de slag bij McLaren om te helpen met de ontwikkeling van het team, dat heeft RACER vernomen. De IndyCar-coureur zal daarmee een aantal Formule 1-tests voor zijn rekening nemen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de auto van vorig seizoen. Herta zal het hierdoor een stuk drukker krijgen, want zijn contract bij Andretti voor het IndyCar-seizoen loopt ook nog tot 2023.

Michael Andretti zegt dat hij de overeenkomst tussen de Amerikaanse coureur en McLaren steunt. 'Ik denk dat het heel belangrijk is voor de programma's waar we aan werken', aldus Andretti tegenover RACER. 'McLaren was goed genoeg om hem wat kilometers in de auto te bieden. Ik denk dat het heel goed voor hem zou zijn, plus het helpt om punten te krijgen richting zijn superlicentie. Dus het was echt cool van McLaren om dat te doen', besluit Andretti.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws