Brown lost waarschuwingsschot aan Red Bull: 'We hadden met twee auto's op het podium kunnen staan' Formule 1
Formule 1

Brown lost waarschuwingsschot aan Red Bull: 'We hadden met twee auto's op het podium kunnen staan'

Brown lost waarschuwingsschot aan Red Bull: 'We hadden met twee auto's op het podium kunnen staan'

McLaren-CEO Zak Brown denkt dat de Grand Prix van Miami heeft bewezen dat McLaren Red Bull Racing op sommige momenten kan verslaan. De safetycar kwam op een ongelukkig moment voor Oscar Piastri, anders had het team met twee auto's op het podium gestaan. De Amerikaan verwacht dat McLaren ook goed uit de verf zal komen in Imola. Het circuit ligt hen naar het idee van Brown wel.

De Grand Prix van Miami was erg bemoedigend voor McLaren en Lando Norris. Voor het eerst sinds 2022 is Red Bull weer eens verslagen door twee teams, en dat betekent volgens Brown dat McLaren niet alleen met Ferrari kan vechten, maar het ook op kan nemen tegen Red Bull. Norris won in Miami zijn eerste race, en dat was volgens Brown een last die van zijn schouders viel. Hoewel de jonge Brit zelf aangaf dat de safetycar een belangrijke rol speelde, bagatelliseerde Brown dat. Hij zei ook dat Max Verstappen alleen titels en zeges kan pakken zolang hij in de Red Bull-bolide rijdt, en dat hij zo'n zes à zeven rijders aan zou kunnen wijzen die ook zouden winnen in de RB20. Hoe kijkt Brown naar de strijd met Red Bull?

'Niet per se met Red Bull, omdat ik denk dat zij het kampioenschap al hebben gewonnen, maar ik denk dat we de strijd aan kunnen gaan met Ferrari', besluit Brown tegenover Motorsport-Magazin. 'Ik denk dat we op bepaalde momenten de strijd aan kunnen gaan met Red Bull, zoals in Miami. Oscar was ook erg snel, en ik voel me slecht dat alle aandacht naar Lando is gegaan. Dat was begrijpelijk, maar Oscar reed op P2 en ook niet ver achter Max. De safetycar werkte niet in zijn voordeel, dus verloor hij', verklaart de Amerikaan. 'We hadden met twee auto's op het podium kunnen staan. Het geeft ons de reden om te denken dat we dit jaar nog wat meer races kunnen winnen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

mclaren gp miami 2024 norris
McLaren was in de wolken met de zege van Norris in Miami. (Foto: McLaren F1 Media).

Brown ziet het in Imola alweer gebeuren

McLaren heeft na 2021 lang moeten wachten op de volgende Grand Prix-zege. In 2023 begon het team niet sterk aan het seizoen, maar halverwege wist ze de stijgende lijn te pakken te krijgen. Sindsdien lijkt het alleen maar beter te gaan. Piastri won in Qatar de sprintrace, maar een zege op zondag werd in Miami pas geboekt. Dat smaakt naar meer. 'Imola is een sterke race voor ons. Het snelle werk ligt ons wel', zegt Brown. 'Er zijn een aantal circuits, zoals Silverstone, ik denk dat we daar sterk zullen zijn. Iedereen is bezig met een ontwikkelingsrace, dus je kunt Mercedes of Aston Martin niet afschrijven, maar op dit moment zitten we er een beetje voor', legt de McLaren-CEO uit.

'Vorig jaar konden we het puntenverschil met Aston ook goedmaken, en dat weten we nog goed. Het puntenverschil met Mercedes en Aston is lang niet zo groot', zegt Brown. De eerste zege van Norris is in ieder geval een last die van zijn schouders viel. 'Het zal hem een beetje ontspannen. Hij kreeg constant de vraag wanneer hij een race zou winnen, en dat werd ongetwijfeld vervelend. Het hebben van de meeste podiums zonder overwinning is niet een record dat je graag wil hebben. Dus om een zege te pakken betekent gewoon dat hij kan ontspannen. Hij is een Grand Prix-winnaar en vermoedelijk zal hij hierdoor nog sneller kunnen rijden.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws