F1-journalist wenst Leclerc veel succes: 'Zeg tegen hem dat de Ferrari van Hamilton is geboren' Opinie
Opinie

F1-journalist wenst Leclerc veel succes: 'Zeg tegen hem dat de Ferrari van Hamilton is geboren'

F1-journalist wenst Leclerc veel succes: 'Zeg tegen hem dat de Ferrari van Hamilton is geboren'

Formule 1-journalist Leo Turrini ziet de komst van twee Mercedes-kopstukken bij Ferrari als de geboorte van de nieuwe auto van Lewis Hamilton. De Italiaan denkt dat alles nu op zijn plaats aan het vallen is in Maranello. Of dat ook betekent dat Adrian Newey naar Ferrari gaat, weet Turrini nog niet, maar hij wenst Charles Leclerc alvast veel succes.

Op dinsdag 12 mei kon Ferrari bekendmaken dat ze twee Mercedes-kopstukken heeft binnengehaald. Dat Loïc Serra naar Maranello zou komen was al een tijdje bekend, maar vice-teambaas Jérôme D'Ambrosio zal vermoedelijk vanaf 1 oktober aan de slag gaan onder Frédéric Vasseur. Serra, die de performance director van Mercedes was, gaat aan de slag als head of chassis performance engineer. De stoelendans van technisch personeel zet zich dus voort. 'Zeg tegen Leclerc dat de Ferrari van Hamilton geboren is', zo luidt de titel van Turrini's blog, Profondo Rosso, na het nieuws.

'Ik denk niet dat het nodig is om het aan Carletto uit te leggen. Leclerc wist het al. De officiële aankondig van Serra en D'Ambrosio naar Maranello betekent iets heel specifieks. Heb ik niet gezegd dat je de dingen met elkaar moet verbinden?' schrijft Turrini. 'De Ferrari van Lewis Hamilton wordt geboren. Alles valt op zijn plaats. De eerste topingenieur die naar Emilia (Romagna, red.) is gekomen, is een stukje recente Mercedes-geschiedenis. En waar komt de voormalige coureur vandaan die gaat rijden onder de hoede van campagne-leider Vasseur? Uit de Toto Wolff-stal. Ik denk niet dat daar meer uitleg nodig is.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

jerome dambrosio mercedes f1 gp saoedi arabie 2023
De Belg D'Ambrosio sluit zich ook aan bij Ferrari. (Foto: Mercedes AMG F1)

'Dus, mijn vriend Carletto, veel geluk'

Hamilton gooide voor het begin van het 2024-seizoen een bom onder het silly season, en dit jaar lijkt het silly season niet alleen de coureurs te treffen, maar ook het personeel van de teams. Voorafgaand aan de Grand Prix van Miami kondigde Red Bull Racing aan dat Adrian Newey zal vertrekken. Turrini schreef eerder dat hij het niet zeker weet of de ingenieur zijn carrière bij Ferrari voort zou zetten, maar hij zou het wel mooi vinden om te zien. 'Newey is daarentegen een apart geval, ook vanwege zijn uitzonderlijke charisma', zegt Turrni. 'Voor de rest zit er logica in wat er gebeurt', gaat de Italiaan verder.

'Natuurlijk betekent dit niet dat het zal werken. We weten heel goed hoe vaak de verwachtingen niet worden waargemaakt bij Ferrari', wijst Turrini aan. 'Ik zou John Barnard (voormalig ontwerper, red.) kunnen noemen, maar ik wil degenen die het geluk hebben jonger te zijn dan ik niet vervelen met een reis door mijn herinneringen. Maar één ding, zoals ik meteen opmerkte, is overduidelijk: Hamilton komt naar Ferrari om zijn achtste titel te veroveren. Dus, mijn vriend Carletto, heel veel geluk. Echt heel veel', sluit Turrini af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws