Brown ziet het knetteren bij Ferrari en Mercedes: 'Ik verwacht daar nog wel vuurwerk' Formule 1
Formule 1

Brown ziet het knetteren bij Ferrari en Mercedes: 'Ik verwacht daar nog wel vuurwerk'

Brown ziet het knetteren bij Ferrari en Mercedes: 'Ik verwacht daar nog wel vuurwerk'

De relatie tussen twee teamgenoten kan een team breken, zoals we in de Formule 1 al wel vaker gezien hebben. Sommige teamgenoten komen elkaar amper of niet tegen op de baan, maar er is dit seizoen zeker nog kans dat twee coureurs van hetzelfde team voor wat spektakel kunnen gaan zorgen, denkt Zak Brown. ‘Ik verwacht daar nog wel wat vuurwerk voor het einde van het seizoen’, zegt de McLaren-CEO op de Drive to Wynn-podcast.

Waar coureursduo’s als Lance Stroll en Fernando Alonso of Logan Sargeant en Alexander Albon elkaar maar zelden tegenkomen op het circuit, is dit bij Ferrari een heel ander verhaal. De eerste races van het seizoen lieten al zien dat Carlos Sainz en Charles Leclerc zeer aan elkaar gewaagd zijn en ook niet terugdeinzen voor een klein gevecht, zoals in China duidelijk werd. Brown verwacht dat die competitiviteit nog wel eens voor spektakel kan gaan zorgen. Leclerc ligt voor een lange tijd vast bij Ferrari en Sainz weet al dat hij een ander stoeltje moet zoeken, dus ze hebben allebei in principe weinig te verliezen. Toch zou Leclerc zich willen bewijzen met het oog op de komst van Hamilton en moet Sainz zich in de kijker rijden bij andere teams.

Ferrari zal Leclerc mogelijk voortrekken ten opzichte van Sainz

‘Ze gingen er al een paar keer hard in, dat deden ze vorig jaar op Monza ook’, herinnert Brown zich nog. ‘Ik verwacht daar nog wel wat vuurwerk voor het einde van het seizoen’, geeft hij eerlijk toe. ‘Je hebt straks een situatie waar Ferrari informatie moet achterhouden voor Sainz met betrekking tot de bolide van volgend jaar. Mercedes heeft datzelfde probleem met Lewis Hamilton’, geeft de Amerikaan aan. ‘Dat betekent dat je de coureur die blijft wat voor gaat trekken ten opzichte van de andere en je hebt te maken met twee coureurs die zeer competitief zijn.’

Bij Mercedes is het volgens de CEO van McLaren een soortgelijk verhaal. ‘Carlos zoekt nog een stoeltje en Lewis wil laten zien dat hij beter is dan George’, geeft hij aan. Brown verwacht om die reden ook bij de Duitse renstal dat het gaat knetteren. ‘Ik voorspel misschien vuurwerk tussen die twee teams in de tweede helft van het seizoen’, vervolgt Brown. ‘Ik denk dat ze er op dit moment goed mee omgaan, maar je kunt op de boordradio al een paar keer horen dat er weinig nodig is voordat het een groter probleem wordt’, concludeert de Amerikaan. ‘Ik zou het goed in de gaten houden. Als bij een van deze teams de coureurs hard met elkaar in gevecht gaan, zou me dat niets verbazen’, sluit Brown af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws