Ferrari kondigt nieuwe titelsponsor aan, met gigantisch sponsorbedrag Formule 1
Formule 1

Ferrari kondigt nieuwe titelsponsor aan, met gigantisch sponsorbedrag

Ferrari kondigt nieuwe titelsponsor aan, met gigantisch sponsorbedrag

Ferrari heeft officieel bevestigd dat het de samenwerking met HP aangaat. Het technologische bedrijf zal vanaf de Grand Prix van Miami op de SF-24 prijken, en zal ook onderdeel vormen van de officiële naam van het team, die vanaf nu Scuderia Ferrari HP zal zijn. Beide partijen reageerden verheugd op de samenwerking.

Het hing al enkele dagen in de lucht dat Ferrari HP spoedig als titelsponsor zou aankondigen, en de deal is nu dan ook wereldkundig gemaakt. Ferrari deelde het nieuws zelf op haar sociale media. 'Het begint allemaal in de garage, waar we mogen dromen. Vandaag kondigen HP en Scuderia Ferrari hun historische samenwerking als titelsponsor aan.

Trotse reacties

Ferrari was logischerwijs blij met de nieuwe partner. 'Onze oprichter heeft ons zijn voortdurende wil om vooruitgang te boeken meegegeven', luidt de verwijzing naar Enzo Ferrari in een statement van het team. 'Hieruit komt onze drang voort om op de weg en op het circuit te innoveren, net als onze passie met het oog op een duurzame toekomst, van CO2-neutraal tot de opleiding van de jongere generatie. In HP hebben we een partner met dezelfde waarden gevonden, waardoor het een ideale partner is,' schrijft Benedetto Vigna, CEO van Ferrari. 'We kijken ernaar uit om onze samenwerking te beginnen en samen nieuwe kansen en uitdagingen aan te gaan.'

Ook Enrique Lores, CEO van Hewlett-Packard, beter bekend als HP, reageerde op het nieuws. 'Met technologie, prestaties en uitzonderlijk vakmanschap, is de samenwerking tussen HP en Ferrari een voor de hand liggende match. Beide merken hebben een rijke geschiedenis die al lang overeind is gebleven. Door deze unieke samenwerking hebben we ook de mogelijkheid om een nieuw publiek te bereiken, zakelijke groei te stimuleren en een permanente impact te creëren voor onze gezamenlijke klanten en gemeenschappen. Samen zullen we het wereldwijde podium van de racerij benutten om duurzame innovatie te versnellen.'

Flinke financiële impuls

Het logo van HP verschijnt dus voor het eerst op de Ferrari in het thuisland, de Verenigde Staten, waar Ferrari in het openingsweekend van mei sowieso al met een aangepaste blauwe livery in actie zal komen. De deal met HP zal Ferrari helpen bij het ophoesten van het salaris van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, die Carlos Sainz zal vervangen aan het begin van het volgende seizoen.

Met de deal met HP zou Ferrari ongeveer hetzelfde verdienen als Red Bull Racing met titelsponsor Oracle verdient. De constructeurskampioen sloot een deal van vijf jaar voor 500 miljoen dollar. HP zou bij Ferrari ook zo'n 90 tot 100 miljoen dollar per jaar gaan betalen. HP wordt niet alleen de titelsponsor, maar beide bedrijven gaan ook een technologische samenwerking aan.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws