Brundle prijst dappere Norris: 'Verstappen deed het goed om die vervelende McLaren af te schudden' Formule 1
Formule 1

Brundle prijst dappere Norris: 'Verstappen deed het goed om die vervelende McLaren af te schudden'

Brundle prijst dappere Norris: 'Verstappen deed het goed om die vervelende McLaren af te schudden'

Martin Brundle zag tijdens de hoofdrace in het Grand Prix-weekend in Brazilië een moedige Lando Norris. De coureur van McLaren kon Max Verstappen, die de leiding van de race nooit opgaf, een tijdje volgen, maar het was niet voldoende voor de Britse coureur. Verstappen wist in elke sessie de chaos te ontwijken om vervolgens een prima prestatie neer te zetten. De coureur van Red Bull Racing boekte immers zijn zeventiende zege van het seizoen.

Het werd een chaotisch sprintraceweekend op het Autódromo José Carlos Pace. De chaos begon op vrijdag al, tijdens de kwalificatie, aangezien iedereen op het circuit hele donkere wolken steeds dichterbij zag komen. Met nog ongeveer vijf minuten op de klok in Q3 barstte het natuurgeweld lost op Interlagos en besloot de wedstrijdleiding heel snel met de rode vlag te zwaaien. Er werd ook heel snel besloten om de kwalificatiesessie niet meer te hervatten.

Het was Red Bull dat met Verstappen het beste reageerde op het aanstaande noodweer. De Nederlander was vroeg op de baan te vinden en kon de snelste tijd neerzetten. Deze tijd kwam ook niet in gevaar, waardoor hij zijn elfde poleposition van het seizoen pakte. 'Zoals gebruikelijk had de Nederlander in de Red Bull weer een andere uitdager', schrijft Brundle in zijn column voor Sky Sports. 'Dit weekend was het McLaren, met Aston Martin die na de afgelopen twee maanden weer zijn vorm wist te vinden.'

'Alleen Norris kon Verstappen bijhouden'

Toch was het Ferrari dat met Charles Leclerc op de tweede startplek te vinden was voor zondag. Toch bleek maar één coureur een echter uitdager te zijn van Verstappen, en dat was Norris. Leclerc viel nog voor de hoofdrace uit door een probleem met de hydraulica. Norris vertrok vanaf de zesde plek, maar vond zich al heel erg vlug op de tweede plek. Achter de McLaren-coureur ontstond er chaos, nadat twee Haas-coureurs en Alexander Albon een crash veroorzaakten.

Door de vele opruimwerkzaamheden werd er met de rode vlag gezwaaid. Norris mocht dus bij de herstart vanaf P2 vertrekken en kon op nieuwe softs mogelijk Verstappen aanvallen. De Red Bull-coureur moest dus op zijn hoede zijn, maar kon het kunstje van de sprintrace van zaterdag herhalen. 'Verstappen heeft de afgelopen twee seizoenen zijn rijvaardigheid geperfectioneerd en zijn starts zijn daar zeker een onderdeel van. Hij leidde beide races na de eerste bocht en zou beide op overtuigende wijze winnen.'

'Alleen Norris kon de metronomische Red Bull-leider enigszins bijhouden', vervolgt Brundle. Op zijn nieuwe rubber kon Norris in de openingsfase van de hoofdrace naar Verstappen toe rijden. Het kwam zelfs tot een aanval, maar deze was onsuccesvol voor de jonge Brit. 'Hij volgde moedig en probeerde de leiding over te nemen, zodat hij het tempo kon bepalen. Het was dapper, maar Verstappen plaatste zijn auto goed en reed weg om die vervelende McLaren van zich af te schudden', aldus Brundle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws