Verstappen op eenzame hoogte: 'Kan wel tien keer achter elkaar wereldkampioen worden' Opinie
Opinie

Verstappen op eenzame hoogte: 'Kan wel tien keer achter elkaar wereldkampioen worden'

Verstappen op eenzame hoogte: 'Kan wel tien keer achter elkaar wereldkampioen worden'

Jan Lammers is enorm onder de indruk van hetgeen Max Verstappen week in, week uit laat zien. De Red Bull Racing-coureur boekte afgelopen weekend in Brazilië alweer zijn zeventiende overwinning van het jaar en scherpte daarmee zijn eigen record van meeste overwinningen in één seizoen opnieuw aan. Volgens Lammers is het ongekend wat Verstappen laat zien en de drievoudig wereldkampioen staat voor hem op eenzame hoogte.

In de openingsfase van de hoofdrace op het Autódromo José Carlos Pace moest Verstappen nog even een aanval van Lando Norris afslaan, maar daarna kon de 26-jarige Nederlander zonder problemen richting zijn zeventiende zege van het seizoen rijden. Verstappen werd nauwelijks in beeld gebracht vanwege zijn dominante optreden en dat is volgens F1-verslaggever Louis Dekker niet zo vreemd. 'Dat is al meerdere races zo', zegt hij in de Formule 1-podcast van de NOS. 'Hij rijdt zichzelf uit beeld en dat is ook een compliment waard.' Lammers voegt vervolgens lachend toe: 'Hij is met de camera ook niet bij te houden.'

Lammers gaat vervolgens op een serieuzere toon verder en laat weten opnieuw erg onder de indruk te zijn van het optreden van Verstappen in Brazilië. 'Het is wel iets heel bijzonders wat we meemaken hoor. Als er straks andere reglementen zijn en als volgend jaar andere teams, zoals bijvoorbeeld Mercedes wanneer zij de correctie op de auto hebben weten toe te passen, er regelmatig bijzitten, dan...', maakt Lammers zijn zin echter niet af. 'Ik weet niet hoe lang het gaat duren voordat we ons realiseren dat dit niet vanzelfsprekend is en dat we ons realiseren hoe bijzonder deze periode is. Ik zou alle racefans op het hart willen drukken dat in de toekomst zal blijken dat dit een heel bijzonder moment is geweest', aldus Lammers.

Verstappen op eenzame hoogte

Verstappen rijgt de overwinningen in 2023 aaneen en de Nederlander rijdt de concurrentie vrijwel ieder weekend op een flinke achterstand. Is het dan nog wel zo bijzonder als hij weer vooraan rijdt? Lammers vindt dat echter niet zo relevant, hij kijkt liever niet enkel naar de resultaten. 'Ja, ik weet het niet. Ik sta er heel anders in', begint hij. 'Ik heb meer de bewondering voor Max (Verstappen, red.) als autocoureur en voor zijn compleetheid. Hij hoeft al die overwinningen en scores voor mij niet te halen. Zolang Max rijdt en hij heeft een winnende auto, dan kan hij wel tien keer achter elkaar wereldkampioen worden', gelooft Lammers.

Voor de oud F1-coureur is er dan ook geen betere rijder dan Verstappen. 'Ik heb Max op eenzame hoogte staan. Ik heb nog nooit zo'n complete autocoureur meegemaakt. Ik geniet vooral van de vakkundigheid en hoe hij daarmee omgaat, want succes moet je ook managen. Dat hij volledig zichzelf blijft en voor zijn vrienden ook een leuke vent blijft, daar kan ik van genieten', sluit Lammers af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws