Alonso frustreerde Pérez 'ondanks dat de Mexicaan een veel snellere auto had' Formule 1
Formule 1

Alonso frustreerde Pérez 'ondanks dat de Mexicaan een veel snellere auto had'

Alonso frustreerde Pérez 'ondanks dat de Mexicaan een veel snellere auto had'

Martin Brundle heeft genoten van het gevecht tussen Sergio Pérez en Fernando Alonso. De voormalig Formule 1-coureur zag dat Alonso de veel snellere Red Bull Racing-bolide achter zich wist te houden, ondanks dat het gevecht op een gegeven moment voorbij leek. Sommige acties waren in de ogen van Brundle op het randje, maar dat zorgde juist voor het spektakel tijdens de Grand Prix van São Paulo.

Na een kleine plaagstoot van Lando Norris bij Max Verstappen leek de race op het Autódromo José Carlos Pace als een nachtkaars uit te gaan. De McLaren-coureur had de snelheid niet om de Nederlander weer binnen te hengelen en verspreid over het veld waren er maar weinig gevechten. Mercedes kwam onder druk te staan van meerdere teams vanwege de matige race pace. Desondanks waren de gevechten met Lewis Hamilton en George Russell vaak van korte duur.

Pérez moest ook langs de Mercedes-rijders en kon vanaf dat moment naar voren kijken. De Mexicaanse rijder hoopte weer eens op het podium te staan, maar er was nog één groot obstakel. 'Pérez liet al op verschillende momenten zijn talenten zien met enkele behendige inhaalmanoeuvres', schrijft Brundle voor Sky Sports. 'Hij kwam dichter bij Alonso voor de laatste podiumplaats. Alonso plaatste zijn auto telkens goed om Pérez te frustreren, ondanks dat het leek alsof de Mexicaan een veel snellere auto had.'

Brundle: 'Geweldig racen van coureurs met een gecombineerde leeftijd van 76'

Waar de Mercedes-coureurs geen partij konden bieden, was Alonso een veel taaiere klant voor Pérez. Het werd uiteindelijk een gevecht dat tot en met de laatste ronde zou duren. 'Het racen was hard, de verdedigende acties zorgden voor drama en waren soms wat laat, maar beide rijders lieten altijd ruimte om goed te racen.' Met onconventionele lijnen probeerde Alonso bij exit van de bochten weg te komen. Dat ging één keer mis, waardoor Pérez zijn inhaalactie kon voltooien. 'Dat moest wel game over betekenen.'

Alonso bleef echter vlak achter Pérez om DRS te kunnen gebruiken op weg naar de laatste ronde. In de eerste bocht maakte Pérez een fout en dat was voldoende voor de Aston Martin-coureur. 'Dit gaf Alonso alle motivatie die hij nodig had om de derde plaats in bocht 4 met wat agressie terug te pakken.' Er volgde uiteindelijk nog een drag race richting de finishlijn die Alonso wist te winnen. 'Het was geweldig racen van twee coureurs met een gecombineerde leeftijd van 76', concludeert Brundle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws