Brundle twijfelt er niet aan: 'Interne gebeurtenissen Red Bull hebben invloed gehad op prestaties' Formule 1
Formule 1

Brundle twijfelt er niet aan: 'Interne gebeurtenissen Red Bull hebben invloed gehad op prestaties'

Brundle twijfelt er niet aan: 'Interne gebeurtenissen Red Bull hebben invloed gehad op prestaties'

Volgens Martin Brundle bestaat er geen enkele twijfel over dat de interne onrust bij Red Bull Racing van invloed is geweest op de recente prestaties van de kampioensformatie. De voormalig Formule 1-coureur ziet daarentegen dat Ferrari en McLaren juist op de goede weg zijn en het lijkt er volgens Brundle op dat de strijd in beide kampioenschappen weer volledig openligt.

In de laatste drie races wist Red Bull slechts één race te winnen, namelijk de Grand Prix van Emilia Romagna. Jos Verstappen concludeerde al dat de dominantie van het Oostenrijkse team voorbij was en sprak zich duidelijk uit over de problemen bij de kampioensformatie. De vader van Max Verstappen stelde in een interview met De Telegraaf dat Red Bull 'zich wat meer op het racen en de communicatie moesten concentreren', in plaats van op andere zaken. Ook Brundle is ervan overtuigd dat de mindere prestaties op het circuit zijn te herleiden tot de interne problemen.

'Persoonlijk twijfel ik er niet aan dat de interne gebeurtenissen bij Red Bull afbreuk hebben gedaan aan hun recente prestaties', schrijft de oud-coureur van onder meer McLaren in zijn column voor Sky Sports. 'Ze zullen er wanhopig op gebrand zijn om de volgende keer in Montréal weer op hun normale niveau te presteren', denkt Brundle.

Titelstrijd weer open

Door de mindere resultaten heeft Ferrari het gat naar Red Bull in het constructeurskampioenschap weten te verkleinen tot 24 punten en door zijn overwinning in Monaco staat Charles Leclerc nu nog 31 punten achter op WK-leider Verstappen. En met nog zestien Grand Prix-weekenden te gaan, lijkt de titelstrijd volgens Brundle weer open te liggen. 'Ferrari en McLaren zijn goed bezig, beide teams zien er hecht, gefocust en goed gestructureerd uit. Dit betekent dat Red Bull in de achteruitkijkspiegels moet kijken in zowel het rijders- als in het constructeurskampioenschap. Het lijkt erop dat het game-on is met nog zoveel races voor de boeg', aldus Brundle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws