Prost verlaat ook zijn post bij Alpine: deal met Szafnauer snel verwacht Formule 1
Formule 1

Prost verlaat ook zijn post bij Alpine: deal met Szafnauer snel verwacht

Prost verlaat ook zijn post bij Alpine: deal met Szafnauer snel verwacht

Alain Prost verlaat het team van Alpine, meldt Motorsport.com. De afgelopen jaren had de viervoudig wereldkampioen een rol als adviseur binnen het Franse team. De afgelopen weken zijn er meerdere dingen verandert binnen het team van Alpine, en het lijkt erop dat Otmar Szafnauer en sponsor BWT hun intrede gaan doen bij de renstal. Eerder vertrok al Marcin Budkowski bij Alpine.

Op het moment zijn er veel veranderingen gaande binnen het bestuur van de Franse renstal. Eerder vertrok dus al uitvoerend directeur Budkowski en nu vertrekt dus ook Prost. De Fransman werkte telkens onder een contract van één jaar, maar voor 2022 is dus besloten dat dit contract niet wordt verlengd. Laurent Rossi, CEO van Alpine, heeft op het moment alle touwtjes zelf in handen.

Prost kwam vroeger als coureur zelf uit voor Renault, het moederbedrijf van Alpine. Tussen 1981 en 1983 reed de viervoudig wereldkampioen voor het Franse team. In 2015 voegde Prost zich toe aan het bestuur van het team dat zijn basis heeft in Enstone. In 2019 kreeg Prost een formelere rol op zich. In 2015 werd de Fransman benoemd tot ambassadeur en adviseur, maar in 2019 werd Prost benoemd tot niet-uitvoerend directeur.

Intrede Szafnauer en BWT snel verwacht

De verwachting is dat de intrede van Szafnauer snel wordt beklonken. De Amerikaan wordt al tijden gelinkt aan Alpine en zal de rol van Prost overnemen. Daarnaast zal het team een nieuwe hoofdsponsor aan boord nemen, namelijk BWT. De relatie tussen BWT en Szafnauer is al jaren goed, en zal zich dus voortzetten bij het team van Alpine. Als de Franse renstal de deal officieel maakt dan werkt BWT ook weer samen met coureur Esteban Ocon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws