Plooij verklaart woede van Verstappen: 'Wat voor shit is dit?' Formule 1
Formule 1

Plooij verklaart woede van Verstappen: 'Wat voor shit is dit?'

Plooij verklaart woede van Verstappen: 'Wat voor shit is dit?'

Verslaggever Jack Plooij heeft in het Race Café van Ziggo Sport teruggeblikt op de Grand Prix van Australië. Voor Max Verstappen duurde die race niet al te lang. De Nederlander kreeg te maken met technische problemen, en moest dus al snel afhaken. Na zijn uitvalbeurt werd Verstappen nog scheldend gespot in de pitbox, en Plooij meent te weten waarom.

Ten eerste ging de voormalige pitreporter in op de winnaar van de race: Ferrari-coureur Carlos Sainz. Hoewel de Spanjaard op veel complimenten mag rekenen, vindt Plooij het ook belangrijk om stil te staan bij het mentale aspect. 'Hier steek ik ook weer een veer in de reet van Frédéric Vasseur. Die man is zo ongelofelijk goed', vindt Plooij. 'Hij heeft dat gewoon netjes met Sainz uitgesproken', zo doelt de verslaggever op het feit dat Sainz in 2025 door Lewis Hamilton vervangen wordt. 'Hij heeft uitgelegd waarom. Deze man is echt goed', zo prijst Plooij de Franse teambaas voor de goede moraal bij zijn coureur.

Verstappen snel klaar

Vervolgens gaat het aan tafel over de nogal korte race van Max Verstappen, die al snel klaagde over de boordradio over de balans. 'Wat denk je dat dat vuurtje doet voor de banden?' zegt Robert Doornbos ter uitleg van het gebrek aan grip bij Verstappen in de openingsronden. 'Die banden staan meteen te koken, en daardoor glijdt hij. Hij miste in die tweede ronde volledig zijn rempunt, en Sainz dacht meteen: dit is mijn kans!' De Ferrari-coureur veroverde de leiding, en controleerde de race na het uitvallen van Verstappen.

Verstappen bracht zijn RB20 nog wel terug naar de pitstraat, met een paar kleine explosies. De wereldkampioen was vlak nadat hij uitstapte duidelijk boos, maar was bij de interviews alweer afgekoeld. Plooij ging op onderzoek uit, en meent te weten waarom Verstappen in eerste instantie nou zo boos was. Dat had volgens de verslaggever niks te maken met het technische probleem zelf.

Verstappen leek tegen een werknemer van Red Bull de woorden 'fucking stupid' te gebruiken. 'Ik begreep dat hij het bizar stupid vond dat hij naar binnen komt, en stopt bij het team, dat ze dan eerder nog een pitstop doen', deelt Plooij. 'Ik begreep achteraf dat hij dat bizar vond.' Verstappen was dus begaan met de veiligheid van de teamleden, nadat hij rechtsachter al een kleine explosie zag bij het inrijden van de pitstraat. 'Dat ding stond in de fik. Gaan ze dan de auto omhoogzetten om de wielen te wisselen. Wat voor shit is dit? Eén wiel oké, maar ze stonden alle vier de wielen te wisselen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws