Pérez overwoog niet om op hards te starten: 'Maar ik denk dat mijn race er dan wel beter uit had gezien' Formule 1
Formule 1

Pérez overwoog niet om op hards te starten: 'Maar ik denk dat mijn race er dan wel beter uit had gezien'

Pérez overwoog niet om op hards te starten: 'Maar ik denk dat mijn race er dan wel beter uit had gezien'

Sergio Pérez heeft aangegeven dat hij niet heeft overwogen om op de hards de Grand Prix van Miami te starten. De coureur van Red Bull Racing geeft toe dat het voorafgaand aan de race een te groot risico was geweest, maar na afloop moest hij ook toegeven dat de mediums niet de juiste band waren voor de race. Max Verstappen begon de race wel op de hards en kon uiteindelijk de Grand Prix winnen.

Verstappen gaf voorafgaand aan de race aan dat hij met zijn ingenieur op zaterdag al overwoog om op de hards te starten. De garage van Pérez had niet hetzelfde idee, aangezien het een te groot risico zou zijn geweest. 'Nee, ik heb niet overwogen om op de harde band te starten', wordt de Red Bull-coureur geciteerd door Motorsport.com. 'Als je vanaf poleposition vertrekt, is dat een groter risico. Verder is het best link met het oog op een vroege safetycar.'

'Ik heb dat dus niet overwogen en dacht op dat moment ook nog dat de medium best een goede band zou zijn', vervolgt Pérez. De Mexicaan was vooraan dan ook niet de enige op mediums. De rijders die op de mediums stonden, kwamen echter van een koude kermis thuis. Verstappen was bijvoorbeeld in ronden dat hij in gevecht was nog steeds sneller dan de coureurs vooraan die in vrije lucht op de mediums reden. 'Niemand had echt door hoe slecht die band was, daar kwamen we na een paar ronden pas achter.'

Pérez: 'Dan had mijn race er beter uitgezien'

Pérez gaf na afloop van de race wel toe dat zijn teamgenoot op een betere strategie stond. De man uit Guadalajara weet niet of hij de race had gewonnen als hij op hards was gestart, maar hij had wel een betere race verwacht. 'Het is moeilijk om die vraag te beantwoorden, omdat je natuurlijk niet weet wat de banden in dat geval hadden gedaan. Maar ik denk wel dat mijn race er dan iets beter uit had gezien, ja, simpelweg omdat ik dan minder lang op die mediums had gereden. Die waren ontzettend zwak', concludeert Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws