Lambiase stellig: 'Max is helemaal klaar voor de strijd' Formule 1
Formule 1

Lambiase stellig: 'Max is helemaal klaar voor de strijd'

Lambiase stellig: 'Max is helemaal klaar voor de strijd'

Volgens Gianpiero Lambiase, de ingenieur van Max Verstappen, is de Nederlander klaar voor het nieuwe seizoen. De tweevoudig wereldkampioen kreeg tijdens de middagsessie te maken met een olielek, maar volgens Lambiase was het slechts een klein probleem. Voor Verstappen zitten de testdagen in Bahrein er al op, want teamgenoot Sergio Pérez zal zaterdag de hele dag voor zijn rekening nemen.

Verstappen verloor in de middagsessie de nodige tijd door een olielek. Hoewel het probleem het programma van het team ietwat in de war schopte, is Lambiase goedgeluimd. 'Het probleem in de middag kostte ons wat tijd, maar daarom doen we deze tests ook', zegt de ingenieur in een persbericht van Red Bull Racing. 'Zo kunnen we dergelijke problemen voorkomen op de momenten dat het ertoe doet.'

Voor Verstappen zit de driedaagse test er al op en volgens Lambiase is de regerend wereldkampioen helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. 'Dankzij Max' korte runs vandaag, komen we steeds dichter bij de race-afstelling. Zijn anderhalve dag in de auto zijn in een rap tempo voorbijgegaan. Hij is comfortabel in de auto en hij is klaar voor de strijd', zegt hij stellig.

Productieve Pérez gaf het team goede feedback

Volgens Lambiase verschafte Pérez het team ook waardevolle informatie. De Mexicaan nam vrijdagochtend voor het eerst tijdens de testdagen plaats in de RB19 en werd weggestuurd met de taak om een aantal procedurele checks en enkele systeemchecks te doen. 'De ochtendsessie met Checo (Pérez, red.) achter het stuur was zeer productief. Hij kwam met positieve feedback over de RB19. Zijn focus lag vooral op het rijden van stabiele runs en op het doen van enkele procedurele checks en een aantal systeemchecks. Hij heeft een goede basis gelegd waarop we morgen kunnen voortborduren.'

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws