Ocon op zijn hoede voor Williams en Aston Martin: 'We kunnen niemand onderschatten' Formule 1
Formule 1

Ocon op zijn hoede voor Williams en Aston Martin: 'We kunnen niemand onderschatten'

Ocon op zijn hoede voor Williams en Aston Martin: 'We kunnen niemand onderschatten'

Esteban Ocon durft na de tweede testdag op het circuit van Bahrein nog geen conclusies te trekken over de positie van Alpine en van andere teams, en denkt daarom dat hij op zijn hoede moet zijn. Het team van zijn voormalige teamgenoot Fernando Alonso ziet er goed uit, en Williams lijkt ook goed uit de verf gekomen te zijn. Of dat echt zo is, weet Ocon nog niet zeker.

Alpine verloor één van haar meest ervaren coureurs aan het einde van het 2022-seizoen. Alonso besloot te kiezen voor het project van Aston Martin om het team terug te brengen naar de top. De Spanjaard kleedde zich in het groen om van ver te zien hoe de Fransen in een vrij traag tempo aan de Formule 1-wintertests van 2023 begonnen, terwijl de Spanjaard zelf in de eerste twee dagen richting de top van de tijdentabel wist te rijden. Ook Williams, het team dat met Alexander Albon in de eerste sessie van de donderdag direct goede tijden wist neer te zetten, lijkt er goed bij te zitten.

De coureur uit Évreux weet niet wat er de rest van het jaar gaat gebeuren met de teams in het middenveld. 'Ik denk dat het vroeg is om conclusies te trekken. Met die auto's is het zo makkelijk om vijf seconden langzamer te gaan', zegt Ocon bij de internationale media na de tweede testdag in Bahrein. Daarmee doelt hij op de onvoorspelbaarheid van de auto tijdens de tests. De hoeveelheid brandstof die een team in een auto stopt, is voor anderen immers niet bekend. 'Het is moeilijk te zeggen, vooral met weinig gewicht aan boord', stelt de Fransman.

'Het lijkt er zeker op dat Aston Martin competitief is'

Naast de hoeveelheid brandstof is ook niet bekend met welke motorstanden de teams rijden. Dat maakt het moeilijker om een conclusie te trekken over de competitiviteit. 'Natuurlijk kunnen we de banden zien, maar hoeveel brandstof in de tank zit en welke motormodus operationeel is, niet. Het lijkt er zeker op dat Aston Martin competitief is op dit moment, maar de Williams ziet er ook competitief uit, het wordt een krap gevecht. We zullen het dichter bij de race in Bahrein wel vernemen', stelt de Alpine-coureur.

Het doel blijft echter om die vierde plaats in het constructeurskampioenschap te behouden, iets dat de Fransman als een overwinning zou beschouwen, maar slechts op één voorwaarde. 'Het zou een overwinning zijn, als we punten van het team op P3 af kunnen snoepen. Dan zou dat zijn een overwinning voor ons. Als we vierde blijven en op dezelfde plek staan ​​als vorig jaar, zou dat waarschijnlijk niet zo zijn', gaat Ocon verder. 'Zelfs vierde eindigen is geen gemakkelijke taak. Verre van zelfs. We kunnen niemand onderschatten.'

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws