Pérez ziet amper verschil met de RB18: 'Over het algemeen vrij gelijk' Formule 1
Formule 1

Pérez ziet amper verschil met de RB18: 'Over het algemeen vrij gelijk'

Pérez ziet amper verschil met de RB18: 'Over het algemeen vrij gelijk'

Sergio Pérez ziet heel weinig verschillen tussen de RB19 en de RB18. Daarbij is het aan te nemen dat dat een goede zaak is, aangezien de RB18 de WK-winnende auto was. Pérez voelde zich dan ook comfortabel in de auto tijdens de ochtendsessie op de vrijdag van de wintertest. De Red Bull Racing-bolide was betrouwbaar en dat was de belangrijkste prioriteit. Op de zaterdag zal de Mexicaan de hele dag achter het stuur zitten.

Op de donderdag moest de coureur uit Guadalajara nog even wachten op zijn beurt, zijn teamgenoot Max Verstappen stond ingepland voor beide sessies. Op de vrijdagochtend was het voor Pérez zo ver, hij mocht achter het stuur van de RB19 kruipen. 'Ik was blij dat ik vanochtend weer achter het stuur van de RB19 zat', laat Pérez weten in een persbericht. 'We hebben ons vooral gefocust op de lange termijn, om ervoor te zorgen dat de auto betrouwbaar was en dat was de belangrijkste prioriteit', gaat de Mexicaan verder. 'De auto voelt goed aan, we hebben een goed tempo en hopelijk kunnen we zaterdag wat finetunen.'

De auto voelde en zag er praktisch uit als een 'extremere versie' van de RB18, wat Helmut Marko op de donderdag al aankaartte. 'Er zijn weinig verschillen met de RB18, die voornamelijk worden gedicteerd door de verandering van de banden, maar over het algemeen is het vrij gelijk', bevestigt Pérez. Red Bull had wederom een prima testdag afgelegd. Pérez sloot de dag in Bahrein af als veertiende, hij voltooide 76 rondes en behoorde daarmee tot de coureurs met de meeste rondes van de ochtendsessie. Verstappen behaalde de tweede tijd en heeft 47 rondes gereden op het circuit.

Red Bull heeft racesimulaties op het programma staan

Pérez weet alvast wat de Oostenrijkse renstal zaterdag voor hem in petto heeft, het is namelijk de bedoeling dat ze een aantal racesimulaties gaan doen. 'We zullen een aantal goede simulaties doen voor de race en proberen ons ook zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatie', legt de 33-jarige uit. Ik ben gelukkig in de auto en ik denk dat we op een goede plek zitten. Nu kijk ik er naar uit om morgen een hele dag in de auto te zitten', rondt Pérez af.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws