Button ziet problemen Mercedes: 'Voorheen was dit een probleemvrij tijdperk voor ze' Formule 1
Formule 1

Button ziet problemen Mercedes: 'Voorheen was dit een probleemvrij tijdperk voor ze'

Button ziet problemen Mercedes: 'Voorheen was dit een probleemvrij tijdperk voor ze'

Voormalig Formule 1-coureur en wereldkampioen Jenson Button laat zich uit over de betrouwbaarheidsproblemen bij Mercedes. Dit doet hij naar aanleiding van opnieuw een wissel voor Valtteri Bottas. De Fin zal dit weekend aanvangen met zijn zesde ICE (Internal Combustion Engine), wat betekent dat hij vijf plaatsen gridstraf krijgt voor de race van aanstaande zondag. Ook George Russell en Sebastian Vettel zullen voor respectievelijk Williams en Aston Martin een nieuwe Mercedes-power unit gebruiken, zij starten achteraan.

Tijdens een discussie over deze betrouwbaarheid op Sky Sports merkt Button het volgende op: 'Mercedes heeft bewezen dat een nieuwe motor niet gelijk betekent dat die ineens betrouwbaar is. Valtteri (Bottas, red.) zit op zijn zesde Internal Combustion Engine. Je hoort er maar drie te gebruiken in een heel seizoen en we hebben nog best wat races te gaan. Het ziet er niet goed uit voor ze.'

Verder zegt de wereldkampioen van 2009 dat dit de eerste keer sinds 2014 is dat Mercedes moeilijkheden heeft op dit vlak. In dat jaar begon het turbo-hybrid-tijdperk, dat over het algemeen probleemvrij verloopt voor het Duitse team. 'Ze lijken de snelheid echt wel te hebben, maar de betrouwbaarheid...' De 41-jarige Brit denkt wel dat het opgelost kan worden. 'Ze zitten in een lastige positie. Maar ze hebben de beste mensen om dit recht te trekken dus ik denk dat het een kwestie van tijd zal zijn.' legt hij uit.

Rest van het seizoen voor Mercedes, meer gridstraffen?

De Mercedes met startnummer 77 heeft de afgelopen tijd vaak gridstraffen moeten incasseren dankzij betrouwbaarheidsproblemen. Maar ook de nummer 44 van Lewis Hamilton is geen zekerheid voor de rest van het seizoen. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, durft het nog niet aan om te zeggen dat de power unit Brit de rest van het seizoen nog volhoudt. Veel daarover lijkt nog onzeker bij de verdedigende wereldkampioenen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws