Horner ruikt kansen: 'Betrouwbaarheid Mercedes kan de doorslag geven' Formule 1
Formule 1

Horner ruikt kansen: 'Betrouwbaarheid Mercedes kan de doorslag geven'

Horner ruikt kansen: 'Betrouwbaarheid Mercedes kan de doorslag geven'

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, voorspelt dat betrouwbaarheid van de bolides wel eens het wereldkampioenschap kan beslissen. Gisteren maakte Mercedes bekend dat Valtteri Bottas zijn zesde verbrandingsmotor gaat gebruiken, dat kost hem vijf gridplaatsen voor de race van zondag. Voor het Duitse superteam is het echter misschien niet eens de laatste motorwissel. En dat kan ze de kop gaan kosten aan het eind van het seizoen.

De Britse teambaas benadrukt in een interview met Autosport dat het juist voor Mercedes ongebruikelijk is om in deze situatie terecht te komen. 'Ze (Mercedes, red.) zijn duidelijk de benchmark geweest in de afgelopen zes of zeven jaar als het gaat om betrouwbaarheid. En juist die betrouwbaarheid kan doorslaggevend zijn. Je moet er aan het eind van de race gewoon staan. En bij Mercedes maken ze dus de afweging tussen risico en beloning.'

Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf zelf al toe de betrouwbaarheidsproblemen niet helemaal te begrijpen. Op vrijdag gaf hij al aan dat ze bij Mercedes zich vastklampen aan wat ze hebben en proberen de problemen onder controle te krijgen. Wel zorgt deze motorwissel ervoor dat de Fin genoeg componenten over heeft voor het slot van het seizoen.

Betrouwbaarheid bij Red Bull

Horner voorziet een mooi slot van het seizoen voor de Oostenrijkers, hij denkt dat ze de juiste beslissingen hebben genomen op het juiste moment. 'We hopen het tot het einde van het jaar te redden met wat we hebben, maar daar gaan we ook van uit. Ik denk dat de situatie vrij snel kan veranderen, dus je kan het nooit uitsluiten. Doordat we de straf in Sochi hebben genomen staan we er nu goed voor denken we.'

Ook is de 47-jarige Brit trots op de prestaties van zijn team. 'Ik denk dat we Mercedes dit jaar hard pushen. We hebben dit seizoen echt alles op alles gezet en bij zo'n beetje elke race zijn we erin geslaagd om ze het moeilijk te maken. Als je bedenkt hoe dominant ze de afgelopen jaren waren en dat deze auto eigenlijk een voortzetting is van die van vorig jaar, mogen we echt trots zijn. Ze hebben ons in deze positie gebracht om hen uit te dagen met nog zes races te gaan.' concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws