Capito verlaat Williams per direct, ook technisch directeur Demaison stapt op Formule 1
Formule 1

Capito verlaat Williams per direct, ook technisch directeur Demaison stapt op

Capito verlaat Williams per direct, ook technisch directeur Demaison stapt op

Jost Capito vertrekt als teambaas van Williams, maakt de renstal via haar officiële kanalen bekend. De Duitser was twee jaar lang de CEO en de teambaas van het team uit Grove nadat hij de taken van Claire Williams, de dochter van oprichter Frank Williams overnam. Ook François-Xavier Demaison, de technisch directeur van Williams, heeft besloten om de renstal te verlaten.

Het vertrek van Capito bij het team van Williams komt, in tegenstelling tot het vertrek van Mattia Binotto bij Ferrari, zeer onverwachts. De Duitser kwam twee jaar geleden binnen bij de Britse renstal en hij heeft sindsdien enkele successen gekend bij het team. Waar Williams in de afgelopen jaren veel problemen kende en vaak onderaan het constructeurskampioenschap eindigde met nul punten, was het 2021-seizoen een klein succes voor het team. Toch besluit Capito zijn taken als teambaas en CEO dus neer te leggen.

'Het was een waar voorrecht om het team van Williams te leiden in de afgelopen twee seizoenen en om de fundering voor de ommekeer neer te leggen', wordt Capito geciteerd door een persbericht van Williams. 'Ik kijk ernaar uit om het team het pad naar succes te zien voortzetten.' Het team heeft nog geen vervanger aangesteld. Matthew Savage, voorzitter van Dorilton, geeft aan blij te zijn dat Capito 'zijn pension heeft uitgesteld' om twee jaar geleden aan de slag te gaan bij het team, wat een mogelijke verklaring is voor het vertrek nu. Ook technisch directeur Demaison verlaat zijn post.

De kleine successen onder Capito

Williams kende de afgelopen jaren vooral dieptepunten en eigenlijk geen hoogtepunten. Dorilton besloot het team over te nemen, maar wel de naam van de renstal te behouden en in 2021 kwamen daar de eerste successen. Zo scoorden zowel George Russell als Nicholas Latifi tijdens de Grand Prix van Hongarije punten voor het team. Op Spa-Francorchamps kwalificeerde Russell zich op de voorste startrij en aangezien de race niet echt werd verreden, werd hij tweede achter Max Verstappen. Dit seizoen werd het team wel laatste in het kampioenschap, maar scoorde het wel punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws