Marko denkt lek te weten: 'Een werknemer van Mercedes stapte over naar de FIA' Formule 1
Formule 1

Marko denkt lek te weten: 'Een werknemer van Mercedes stapte over naar de FIA'

Marko denkt lek te weten: 'Een werknemer van Mercedes stapte over naar de FIA'

Dr. Helmut Marko, adviseur bij Red Bull Racing, denkt te weten waar het lek bij de FIA zit wat betreft de zaak over het budgetplafond. Het nieuws dat de Oostenrijkse renstal deze had overschreden kwam onofficieel naar buiten, terwijl het bestuursorgaan de informatie nog niet bekend had gemaakt. Dat leverde veel kritiek op een ook Marko spreekt zich uit.

Niemand weet hoe de informatie eerder al gelekt kon worden. Marko is dan ook kritisch op het feit dat het op deze manier gebeurde. 'Van tevoren kwam er al informatie naar buiten waar wij zelf nog niet over beschikten', begint de adviseur bij het Duitse RTL. 'Er komt natuurlijk een hoop politiek bij kijken. Maar het is vreemd', geeft de Oostenrijker aan.

Marko heeft ook een idee door wie de informatie gelekt zou kunnen zijn. 'Een werknemer van Mercedes stapte over naar de FIA. Die werkte rond de financiële documenten wat betreft het budgetplafond bij Mercedes en was vervolgens verantwoordelijk voor de controle van deze documenten bij de FIA', zo kaart 79-jarige aan. Hiermee bedoelt hij Shaila-Ann Rao. Zij was sinds 2018 de algemeen juridisch adviseur van Mercedes, totdat ze een paar maanden geleden bij de FIA begon.

Marko: 'Ik ga ervan uit dat de FIA de regels gaat aanscherpen'

De adviseur van Red Bull vertelt dan ook dat er sprake is van belangenverstrengeling. 'Wat ons betreft is daar zeker sprake van', benoemt hij. 'Het laat allemaal geen goede indruk achter', voegt hij eraan toe. Marko verwacht dat dit moment nog wel gevolgen zal hebben en dat de reglementen nog duidelijker op papier zullen komen te staan. 'Ik ga ervan uit dat de FIA de regels gaat aanscherpen. Ik ben ervan overtuigd dat de komende jaren alles veel duidelijker zal worden. Wij gaan in ieder geval meer accountants aannemen om voor meer zekerheid te zorgen', eindigt Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws