Commerciële richting van F1 haalt het plezier eruit: 'Racen is niet meer zo leuk als vroeger' Formule 1
Formule 1

Commerciële richting van F1 haalt het plezier eruit: 'Racen is niet meer zo leuk als vroeger'

Commerciële richting van F1 haalt het plezier eruit: 'Racen is niet meer zo leuk als vroeger'

Voormalig Formule 1-teammanager en Formule 1-journalist Peter Windsor ziet in dat het racen niet zo leuk is als vroeger en dat de coureurs ook naast de baan gedwongen worden om een bepaalde rol te spelen. Ze kunnen niet zo vrij zijn in hun uitspraken als Ayrton Senna en andere coureurs van een ander tijdperk dat waren. Windsor wijst aan dat dit komt door de richting waarin de Formule 1 zich beweegt.

Netflix, meer mediaverplichtingen, marketingsstrategieën, het is allemaal onderdeel van het huidige tijdperk in de Formule 1. Vanzelfsprekend speelden marketing en media ook vroeger een rol, maar nu, met meer sociale media die overal een vergrootglas op leggen, nog veel meer. The Race haalde laatst al aan dat de uitspraken van Senna na de crash met Alain Prost in 1989 in Suzuka nu al helemaal zouden worden versterkt door de media, en dat op een extreem negatieve manier. Nu beïnvloedt het ook het leven van de coureurs naast de baan.

'Racen is niet zo leuk als het vroeger was', begint Windsor in zijn live chat op zijn YouTube-kanaal. 'Het is niet meer zo'n vak, zo'n ambacht, als het had kunnen zijn', vervolgt de Brit. 'Het is zoals Verstappen zegt: ik ben niet zo dol op deze stratencircuits. Het zijn allemaal DRS-inhaalacties en hard remmen voor 90-gradenbochten naar links en rechts', haalt Windsor zijn schouders op. 'Bovendien denk ik dat vanwege Netflix en de commerciële richting van de F1, ze gedwongen worden om een bepaalde rol te spelen en op het juiste moment het juiste te zeggen. Ze kunnen niet meer doen wat Ayrton Senna deed.'

Is Windsor bezorgd? 'Dat knaagt aan het plezier'

Verstappen wordt vaak aangewezen als een van de weinige coureurs die geen blad voor de mond neemt. Zo had de Nederlander felle kritiek op de show rondom de Grand Prix van Las Vegas, de sprintrace, en ook op de stratencircuits. De andere coureurs besteden daar weinig aandacht aan. 'De interviews zijn altijd behoorlijk saai. Het heeft allemaal invloed op de manier waarop een coureur 's ochtends opstaat. Vroeger kon je die jongens tegenkomen op de parkeerplaats en ze konden overal over praten. Je krijgt het gevoel dat de coureurs van vandaag niet in controle zijn van wat ze doen. Dat komt ten goede van het team, zij zullen er meer geld uithalen, maar het knaagt aan het plezier.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws