Viaplay past voorwaarden voor delen account aan, gevolgen F1-kijkers beperkt Formule 1
Formule 1

Viaplay past voorwaarden voor delen account aan, gevolgen F1-kijkers beperkt

Viaplay past voorwaarden voor delen account aan, gevolgen F1-kijkers beperkt

Viaplay gaat dit seizoen het delen van accounts een stuk lastiger maken. Vanaf 25 februari zal het niet langer mogelijk zijn om vanaf meerdere IP-adressen tegelijkertijd naar hetzelfde live sportevenement te kijken, zo heeft de streamingdienst haar abonnees via een mail laten weten. Het is nog wel mogelijk om programma's die niet live zijn vanaf verschillende IP-adressen te kijken. De nieuwe maatregel zorgt niet direct voor problemen voor Formule 1-liefhebbers.

Viaplay is de laatste tijd vaak onderwerp van gesprek. Eerder deze week volgde nog het positieve nieuws dat het weer mogelijk is om een jaarabonnement bij de streamingdienst af te sluiten. Enkele dagen later kregen abonnees echter een minder prettig bericht. Het is vanaf 25 februari namelijk niet langer mogelijk om op hetzelfde moment vanaf verschillende IP-adressen naar live sportevenementen te kijken. Volgens Viaplay is deze beslissing 'onderdeel van ons streven naar een eerlijke en veilige ervaring voor alle gebruikers.'

Wanneer er toch geprobeerd wordt om hetzelfde live evenement te starten vanaf verschillende locaties, zal enkel het apparaat waarop de uitzending als eerste is gestart door kunnen gaan. Het is overigens nog wel gewoon mogelijk om tegelijkertijd te streamen op verschillende IP-adressen, mits de apparaten verschillende sportevenementen streamen, zo valt te lezen in het bericht van Viaplay aan haar abonnees. Het is dus wel mogelijk om naar verschillende live wedstrijden te kijken vanaf verschillende IP-adressen.

Formule 1-fans kunnen regels omzeilen

Voor Formule 1-fans hoeven de gewijzigde voorwaarden niet direct een probleem op te leveren. Vanaf dit jaar zit er bij een Viaplay-abonnement namelijk ook een gratis abonnement op F1TV Pro inbegrepen. Aangezien de nieuwe voorwaarden enkel gelden voor het Viaplay-abonnement, kan de tweede gebruiker de race wel live bekijken via F1TV wanneer deze zich niet op hetzelfde IP-adres bevindt. De ene gebruiker kan dus live naar de Viaplay-uitzending kijken, terwijl de andere gebruiker naar F1TV Pro kijkt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws