Plooij verwacht hereniging tussen Newey en Verstappen: 'Newey zat toen te huilen' Formule 1
Formule 1

Plooij verwacht hereniging tussen Newey en Verstappen: 'Newey zat toen te huilen'

Plooij verwacht hereniging tussen Newey en Verstappen: 'Newey zat toen te huilen'

Adrian Newey kondigde voor het weekend in Miami aan dat hij bij Red Bull Racing gaat vertrekken. De 65-jarige ontwerper gaf aan dat hij behoorlijk moe was, en verlaat het team omdat hij toe is aan een rustperiode. De vraag is of we Newey in de toekomst weer terug gaan zien in de koningsklasse van de autosport, maar Jack Plooij weet in ieder geval één ding zeker: áls Newey terugkeert, gaat hij weer met Max Verstappen samenwerken.

Bij het Race Café blikte Plooij eerst terug op de race, die met Lando Norris een nieuwe racewinnaar opleverde. Waar Carlos Sainz aan het begin van het seizoen nog in de schijnwerpers stond, is Norris nu the man of the moment. Na de eerste Grand Prix-zege is de logische vraag dan ook: kan hij ook wereldkampioen worden? 'Norris gaat zeker een wereldtitel winnen, als Max ziek is', grapt Plooij.

De pitreporter van Ziggo Sport wijst er ook op dat Norris naar zijn mening niet op eigen kracht won. 'Hij had wel fucking mazzel met die Safety Car, want als hij Max had moeten inhalen, had ik het nog niet zo zien gebeuren. Ik gun het hem van harte. Hij heeft het daarna goed gedaan, toen hij ervoor zat', vindt Plooij, die door collega Olav Mol terechtgewezen wordt. 'Er zijn altijd winnaars en verliezers bij een Safety Car', stipt Mol aan.

Norris was in ieder geval wel de snelste man in de race, en liet in de slotfase ook hard uit op Verstappen. 'Het is toch ook geen verrassing? Max liep het hele weekend al te mopperen', aldus Plooij. McLaren heeft de afgelopen jaren duidelijk de stijgende lijn te pakken, en sinds de aanstelling van Andrea Stella als teambaas lijkt elke upgrade ook raak te zijn. 'Dat heeft Zak Brown heel goed neergezet', oordeelt Plooij dan ook over de CEO van het team.

Komt Newey nog terug?

Uiteraard kwam ook het vertrek van Newey bij de constructeurskampioen aan bod. Waar de concurrenten stuk voor stuk contact legden met de specialist, gaf Newey zelf aan dat hij voorlopig eerst even de batterij moet opladen. Het is dan ook verre van zeker dat hij nog terugkeert in de sport. Mocht de Brit wel weer toe zijn aan een nieuw avontuur, heeft hij de teams voor het uitkiezen. 'Als Newey ooit nog ergens aan het werk gaat, zal dat samen met Verstappen zijn', voorspelt Plooij.

Ferrari wordt door Plooij in ieder geval niet als een waarschijnlijke optie gezien. 'Ik denk niet dat hij nog ergens gaat werken om Lewis Hamilton aan een titel te helpen. Ik denk dat hij zoveel vreugde uit Max haalt. Denken we nog even aan 2021? Wie zat er te huilen aan de pitmuur? Newey!' aldus Plooij. Newey noemde het slopende 2021-jaar juist als een van de redenen waarom hij toe is aan een rustperiode. 'Horner zat alleen maar: yeah baby, yeah baby! Newey zat te huilen. Zo intens gelukkig was hij daarmee. Ik vertrouw er dus heel erg op dat hij alleen ergens naartoe gaat als Max daar zit.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws