Coronel: 'Wij laten ons hier als Nederlanders van de verkeerde kant zien' Formule 1
Formule 1

Coronel: 'Wij laten ons hier als Nederlanders van de verkeerde kant zien'

Coronel: 'Wij laten ons hier als Nederlanders van de verkeerde kant zien'

Tom Coronel, Giedo van der Garde en Ho-Pin Tung zijn van mening dat het gedrag van de Nederlandse fans in Oostenrijk onsportief is. Er werd gejuicht door het oranjepubliek toen Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie in de muur belandde. Alle drie de mannen, die hun mening geven bij Viaplay, moedigen dit gedrag niet aan.

'Dit moeten wij niet willen', zo steekt Coronel van wal in het praatprogramma F1 Shakedown. 'Ik vind dat wij als Nederlanders zijnde ons hier van onze verkeerde kant laten zien. Het is een sport, en ik begrijp het', meldt hij echter. Al helemaal omdat Max Verstappen in Silverstone ook uitgejouwd werd door het publiek. Toch blijft Coronel bij zijn standpunt: 'Dit moeten we niet willen. We moeten hier niet tegen gaan vechten.'

'Hamilton is een held. Die gozer is zeven keer wereldkampioen, die mag je niet zo behandelen. Laat die jongens het op de baan lekker knokken, wij moeten niet aan dit spel meedoen', benadrukt de Formule 1-analist. Coronel maakt er geen geheim van dat hij een fan is van de Nederlandse coureur, maar vindt dat men respect moet tonen voor zijn concurrent.

'In Zandvoort werd er boe geroepen naar Hamilton'

Van der Garde sluit zich aan bij zijn medeanalist en vertelt een anekdote: 'We hebben Zandvoort vorig jaar ook gehad. Daar moest ik de top drie interviewen na de kwalificatie en begonnen ze boe te roepen naar Hamilton. Toen heb ik ook meteen gezegd: 'Guys, come on..' Toen hielden ze wel op. De dag erna klapten ze ook gewoon.'

'Het is gewoon een grootheid en George Russell is ook echt een hele goede rijder. Ik ben het honderd procent met je eens dat je dit gewoon niet moet doen', aldus de beargumentering van de voormalige Formule 1-coureur. Ook bij de crash van Russell was het publiek te horen omdat het een Mercedes-bolide was die de eindstreep niet zag. Wegens de titelstrijd van 2021 is het Duitse team niet geliefd bij de Nederlandse fans.

Tung vindt niet dat je van crashes moet genieten

Tung vindt het vooral bijzonder dat sommige autosportfans echt van crashes kunnen genieten. Gebeurt het in gevecht met een andere rijder dan is dat voor hem een ander verhaal, maar een op zichzelf staande crash zoals die van Hamilton op de Red Bull Ring, daar geniet hij niet van. 'Als raceliefhebber moet je daar niet per se van genieten. Als iemand crasht, ligt het gevoelig.' Moet Verstappen er iets over zeggen? 'Ik denk niet dat we er zo ver mee moeten gaan', besluit Tung.

Krijg 1,83 keer je inzet terug als Max Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk wint!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws