Coulthard fileert: 'Bottas is een opofferingsspeler dit kampioenschap' Formule 1
Formule 1

Coulthard fileert: 'Bottas is een opofferingsspeler dit kampioenschap'

Coulthard fileert: 'Bottas is een opofferingsspeler dit kampioenschap'

Volgens David Coulthard wordt Valtteri Bottas het komende seizoen alleen nog maar 'opgeofferd' voor de strategische keuzes bij Mercedes, en zit er geen competitief seizoen meer voor hem in. De oud Formule 1-coureur denkt dat de keuze snel wordt gemaakt om hem te vervangen voor George Russell, een overstap wat al vaker wordt genoemd in de geruchtencarrousel.

Bottas startte de Grand Prix van Frankrijk vanaf de derde plaats, maar moest uiteindelijk zijn podiumplaats weggeven aan Sergio Perez. Dit is volgens Coulthard een van de tekenen dat de Mercedes-rijder dit jaar niet meer veel zal betekenen in het kampioenschap. 'Bottas is een opofferingsspeler dit kampioenschap', laat hij weten bij het Britse Channel 4.

'Voor mij is het klaar', vervolgt de oud-coureur van Red Bull Racing. De Fin moet volgens Coulthard een ander stoeltje zoeken voor seizoen 2022. 'Russell zit in die auto volgend jaar', denkt de Schot te weten. Meer informatie over de stoeltjes bij Mercedes moet naar verluidt tijdens de GP van Silverstone naar buiten komen. Of hier ook bekend wordt gemaakt of er promotie komt voor Russell, is nog niet duidelijk.

Bottas klaagde over Mercedes-strategie in Frankrijk

Dat Bottas naast het podium greep in Le Castellet, is naar eigen zeggen niet aan hem te danken. De teamgenoot van Lewis Hamilton klaagde na afloop van de race meermaals over de éénstopper-strategie. Bottas had liever een tweestopper, de winnende strategie, gewild. 'Maar dat is makkelijk praten na afloop van de race', erkende hij vlak na de GP in Frankrijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws