Dit is waarom Perez geen tijdstraf kreeg en Mercedes Bottas buiten hield Formule 1
Formule 1

Dit is waarom Perez geen tijdstraf kreeg en Mercedes Bottas buiten hield

Dit is waarom Perez geen tijdstraf kreeg en Mercedes Bottas buiten hield

Richting het einde van de Grand Prix van Frankrijk kon Valtteri Bottas een 'gratis' pitstop doen om de snelste ronde binnen te slepen, maar de Duitse renstal koos ervoor om dit niet te doen. Teambaas Toto Wolff legt uit dat ze ervan overtuigd waren dat Sergio Perez namelijk nog een tijdstraf zou krijgen, waardoor Bottas alsnog op het podium zou komen.

Perez kon Bottas in de slotfase van de race nog inhalen voor P3, waarna de Fin eventueel genoeg marge achter zich had om een extra pitstop te maken en de snelste ronde te pakken op de softbanden. Wolff ging echter uit van een tijdstraf voor de Red Bull Racing-coureur. 'We dachten dat hij een straf zou krijgen omdat hij buiten de baanlimieten ging na zijn inhaalactie op Valtteri', legt de Mercedes-teambaas uit bij Sky Sports.

'We hebben hem daarna verteld dat hij binnen vijf seconden van Perez moest blijven', vervolgt de Oostenrijker. 'Het was kiezen tussen de snelste ronde van de race of de derde plaats en dus een podium.' Uiteindelijk gokte Mercedes verkeerd: Perez kreeg van de FIA-stewards geen tijdstraf, waardoor hij zijn podiumplaats behield.

Waarom kreeg Perez geen tijdstraf?

Na de inhaalactie van Perez op Bottas stond de Mexicaan even 'under investigation', hij was namelijk iets buiten de baanlimieten gegaan vlak na de inhaalactie. De FIA gaf echter geen straf, omdat hij pas over de limiet ging ná de actie op Bottas. Dit gaf hem dus geen voordeel, waardoor het wijdgaan werd bestempeld als 'gewoon' incident. De FIA geeft pas straf als een dergelijke actie meermaals wordt gedaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws