CRB beslist dat McLaren-contract Piastri rechtsgeldig is, Britse renstal kondigt F2-kampioen aan Formule 1
Formule 1

CRB beslist dat McLaren-contract Piastri rechtsgeldig is, Britse renstal kondigt F2-kampioen aan

CRB beslist dat McLaren-contract Piastri rechtsgeldig is, Britse renstal kondigt F2-kampioen aan

Enkel het contract dat Oscar Piastri met McLaren heeft is rechtsgelding volgens het Contracts Recognition Board (CRB) van de FIA. Dat melden meerdere bronnen uit de Formule 1-wereld. De Alpine-protegé zal hierdoor niet uitkomen voor het team dat hem heeft ondersteund tijdens zijn jeugdcarrière, maar wel voor McLaren.

McLaren heeft ook direct de komst van Piastri aangekondigd voor het 2023-seizoen. Daar zal de regerend Formule 2-kampioen de teamgenoot worden van Lando Norris. Eerst werd Piastri nog aangekondigd bij Alpine als vervanger van Fernando Alonso, maar twee uur na die bekendmaking ontkende de 21-jarige een contract te hebben ondertekend bij de Franse renstal.

De reden dat het contract van Piastri bij McLaren rechtsgeldig is, komt door het feit dat het werd ondertekend op 4 juli. Het betekent ook meteen dat Piastri zijn mond hield over de deal met McLaren, omdat Alonso pas op 1 augustus werd aangekondigd bij Aston Martin. Daarnaast zei Daniel Ricciardo nog op 13 juli dat hij toegewijd is aan McLaren voor 2023, maar de 33-jarige vertrekt aan het eind van 2022.

Alpine zegt in een persbericht dat ze de beslissing van de CRB respecteren en accepteren. Het betekent dat het team van Otmar Szafnauer nog op zoek moet naar een nieuwe teamgenoot voor Esteban Ocon. De Franse renstal zegt binnenkort een beslissing te maken over dat vraagstuk. Het vermoeden is dat Pierre Gasly naar Alpine vertrekt, nadat zijn Red Bull-contract wordt ontbonden.

Piastri en Seidl reageren

Piastri heeft op de officiële site van McLaren gereageerd op het feit dat hij volgend jaar zal debuteren voor het team. 'Ik ben enorm opgewonden om mijn F1-debuut te maken met zo'n prestigieus team als McLaren en ik ben erg dankbaar voor de kans die mij is geboden. Het team heeft een lange traditie om jong talent een kans te geven en ik kijk ernaar uit om samen met Lando hard te werken om het team naar voren te krijgen. Ik ben gefocust op de voorbereiding op mijn F1-debuut in 2023 en het starten van mijn F1-carrière.'

Teambaas Andreas Seidl is blij met de komst van Piastri als vervanger van Ricciardo. 'Hij heeft tot nu toe een indrukwekkende racecarrière achter de rug en we zijn er zeker van dat hij ons samen met Lando zal kunnen helpen een nieuwe stap vooruit te zetten in de richting van onze ambities. We hebben dit seizoen nog een belangrijke taak te vervullen waar het team zich op blijft concentreren, voordat we ervoor zullen zorgen dat Oscar zo snel mogelijk in het team wordt geïntegreerd en klaar is voor de uitdagingen die voor ons liggen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws