Gasly over Piastri: 'Ik vind het gewaagd om een Formule 1-zitje te weigeren' Formule 1
Formule 1

Gasly over Piastri: 'Ik vind het gewaagd om een Formule 1-zitje te weigeren'

Gasly over Piastri: 'Ik vind het gewaagd om een Formule 1-zitje te weigeren'

Pierre Gasly geeft aan dat hij verrast is dat Oscar Piastri een zitje bij Alpine voor volgend seizoen geweigerd heeft. Volgens de Fransman is het een gewaagde zet van de Australiër om een zitje in de Formule 1 te weigeren. De AlphaTauri-coureur is daarnaast dankbaar voor alles wat Red Bull Racing voor hem betekent heeft in zijn carrière tot nu toe.

Piastri en Alpine zijn momenteel verwikkeld in een geschil over zijn Formule 1-contract voor 2023. Er is nog geen uitspraak gedaan, maar ongeacht de uitkomst, lijkt regerend Formule 2-kampioen Piastri klaar te zijn om Alpine te verlaten en zich in 2023 bij McLaren te voegen, nadat hij publiekelijk op sociale media heeft verklaard dat hij volgend jaar niet voor Alpine zal racen.

Pierre Gasly bevindt zich in een uitstekende positie om het zitje in te nemen dat Piastri heeft afgewezen, mochten Alpine en Red Bull overeenstemming bereiken over de voorwaarden voor zijn vertrek. De Fransman zei dat hij het gedoe tussen Piastri en het Franse raceteam gevolgd heeft en verrast was met de beslissing van de Australiër.

'Ik vind het een gewaagd om een Formule 1-zitje te weigeren'

Gasly sprak erover met Motorsport.com: 'Ik vond het nogal een gewaagde stap van Piastri om een ​​Formule 1-stoeltje te weigeren, als je weet hoe moeilijk het kan zijn om in de Formule 1 te komen en als je aangesloten bent bij Alpine. Ik was gewoon behoorlijk verrast door zijn zet.'

De AlphaTauri-coureur ging ook in op zijn band met Red Bull, dat hem al lang ondersteunt. 'Ik werk al negen jaar bij Red Bull. Er waren veel hoogtepunten. Het enige dieptepunt was het seizoen 2019 met hen. Maar toch, je bent altijd dankbaar, wat er ook gebeurt, voor de kansen.Ik zou nooit in de Formule 1 zitten als ze me niet zouden helpen. Je moet dit onthouden en er altijd een beetje dankbaar voor zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws