Davidson looft volwassen Verstappen: 'Dit is een nieuwe Max die wij zien' Formule 1
Formule 1

Davidson looft volwassen Verstappen: 'Dit is een nieuwe Max die wij zien'

Davidson looft volwassen Verstappen: 'Dit is een nieuwe Max die wij zien'

Anthony Davidson heeft veel positieve woorden voor de manier waarop Max Verstappen zijn gewonnen positie op Lewis Hamilton teruggaf. Nadat duidelijk werd dat de Nederlander in heeft gehaald buiten de tracklimieten, gaf hij zo snel mogelijk de plaats weer terug. Een groot teken van volwassenheid volgens de F1-analist.

De volwassenheid is de afgelopen jaren flink gegroeid bij Verstappen. In zijn eerste jaren der Formule 1 had de Limburger wel anders gereageerd op het voorval in Bahrein, zo oordeelt Davidson. 'De oude Verstappen had niet gedaan wat hij nu wel deed. Petje af voor hem, dit is een nieuwe Max die wij hier zien', looft hij bij Sky Sports.

Een dergelijke instelling gaat ook helpen in het wereldkampioenschap. 'Hij is erg volwassen, een goede coureur en supersnel', vervolgt de oud-coureur. 'Ik denk dat zijn volwassenheid in deze situatie erg aangrijpend is voor de rest van het kampioenschap in 2021.' Door de teamorder eindigde de Nederlander uiteindelijk op P2 achter Hamilton, gezien hij in de resterende rondes van de Grand Prix van Bahrein geen inhaalactie meer kon doen op de Brit.

Pirellibanden konden geen extra inhaalactie meer aan

Hoewel Verstappen meer racesnelheid leek te hebben dan Hamilton, belemmerden zijn Pirellibanden een inhaalpoging in de slotfase van de race. Het afstaan van zijn eerdere geslaagde inhaalactie was overigens geen vrije keuze: de wedstrijdleiding vroeg om de positie terug te geven aan Hamilton, anders was er een tijdstraf gekomen voor Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws