Davidson zou niet opkijken van spijt bij Alonso na afbranden Honda bij McLaren Formule 1
Formule 1

Davidson zou niet opkijken van spijt bij Alonso na afbranden Honda bij McLaren

Davidson zou niet opkijken van spijt bij Alonso na afbranden Honda bij McLaren

Anthony Davidson vraagt zich af of Fernando Alonso zijn twijfels heeft bij hoe hij Honda behandeld heeft. Het was onder meer de kritische toon van de Spanjaard die halverwege vorig decennium de relatie tussen Honda en McLaren dusdanig beschadigde dat het stuk liep tussen de twee partijen. Nu Honda een heropleving ervaren heeft, stelt Davidson dat hij daar spijt van kan hebben.

Alonso zag de Japanse motorfabrikant namelijk grote stappen zetten in de afgelopen jaren. Het mondde uit in een 2021-seizoen met Red Bull Racing waarin Max Verstappen de titel kon behalen. De Honda-motor zit dichterbij de Mercedes-motor op vermogen dan de Renault- en Ferrari-motor. Van de 'GP2'-motor waar Alonso het bij McLaren over had, is dus weinig meer te merken.

'Ik ben wel benieuwd hoe hij naar Honda heeft gekeken, nu ze zo'n sterke krachtbron hebben', meldt Davidson in gesprek met Motorsport.com. 'Zou hij denken: 'Was McLaren maar samen blijven werken met Honda en was ik daar maar blijven rijden?'' Had Honda dezelfde ontwikkelingsslag geslagen in dienst voor het team uit Woking dan had de tweevoudig wereldkampioen in de afgelopen jaren wellicht al voor podia kunnen vechten.

Davidson: 'Als ze die motor nog steeds in de auto hadden gehad en Fernando was bij McLaren gebleven, dan had de Formule 1-wereld er nu heel anders uit gezien.' Niet alleen vanwege het feit dat McLaren in principe een eigen leverancier zou hebben, maar ook vanwege het extra budget wat daarmee los was gekomen. 'Dat hadden ze anders in de ontwikkeling van de auto kunnen steken.'

Davidson baalt van vertrek Honda

Davidson baalt van het feit dat Honda de stekker uit het F1-project trekt na 2021. Volgens hem voegt het veel toe aan de F1 wanneer zulke grote automerken zich aan de sport verbinden. 'De sport wordt naar een hoger niveau getild als een partij als Honda er vol voor gaat. Ik heb geen idee wat voor impact het op Red Bull zal hebben. Stabiliteit is namelijk heel erg belangrijk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws