Button verwacht grotere rol binnen Williams in 2022: 'Ik wil de coureurs helpen' Formule 1
Formule 1

Button verwacht grotere rol binnen Williams in 2022: 'Ik wil de coureurs helpen'

Button verwacht grotere rol binnen Williams in 2022: 'Ik wil de coureurs helpen'

Jenson Button verwacht dat hij aankomend seizoen een belangrijkere rol zal spelen in het team van Williams. De voormalig coureur heeft sinds 2020 een adviserende rol binnen het team, maar kon deze door de coronamaatregelen in de Formule 1 niet volledig uitvoeren. Nu hoopt de Brit dat deze maatregelen enigszins versoepeld gaan worden in 2022. Dan zal Button meer tijd gaan spenderen met de coureurs van het team.

'Mijn rol was de afgelopen jaren wel heel erg gelimiteerd', zegt de enkelvoudig wereldkampioen tegenover Motorsport.com. Button moest zijn tijd buiten de garage spenderen en kon dan ook niet met de coureurs in gesprek. 'Ik mocht simpelweg niet met de coureurs praten, omdat ik hun bubbel niet in mocht. Dat is zonde voor beide partijen. Ik verwacht dat ik volgend jaar veel meer tijd door kan brengen met hen.'

Doordat de ex-coureur geen voet binnen de garages mocht zetten, had hij vooral contact met Dave Robson (hoofd vehicle performance, red.) en teambaas Jost Capito. 'Ik was vooral de spreekbuis van enkele mensen binnen het team. Die mensen zag ik vooral in Grove en natuurlijk tijdens de Grand Prix-weekenden waar ik zelf ook bij was. Ik heb daar veel gesproken met Robson, Capito en het marketing team.'

Button wil jonge coureurs ondersteunen

Voorafgaand aan 2021 waren de resultaten van Williams niet om over naar huis te schrijven. Toch ziet Button dat er veel talent in de pijpleiding bij het Britse team zit. 'Het is een geweldig team. Ik ga volgend jaar veel tijd spenderen met de rijders. Ze hebben veel jonge talenten binnen het team en ik wil ze ondersteunen als ze bijvoorbeeld in de simulator zitten. Ik zal zelf niet rijden, hoe graag ik dat ook wil. Ik denk dat ik met mijn ervaring echt mijn steentje bij kan dragen binnen het team', besluit Button.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws