De Vries reageert op Villeneuve: 'Dan kent hij mij niet goed genoeg' Formule 1
Formule 1

De Vries reageert op Villeneuve: 'Dan kent hij mij niet goed genoeg'

De Vries reageert op Villeneuve: 'Dan kent hij mij niet goed genoeg'

Jacques Villeneuve maakt zich om één ding zorgen bij Nyck de Vries: zijn blijdschap over het bereiken van de Formule 1. Het Algemeen Dagblad schrijft dat de Canadese ex-wereldkampioen aangeeft dat hij bang is dat de blijdschap van de Nederlander hem tijdens het seizoen kan gaan hinderen. De Vries maakt zich hier zelf echter niet zo druk over.

De Vries mag zich gaan opmaken voor een vol seizoen in de Formule 1. Hij zal naast Yuki Tsunoda in 2023 uitkomen voor AlphaTauri. De Nederlander is hier erg blij mee, maar die blijdschap is iets waar oud-coureur Villeneuve zich een beetje zorgen om maakt.

De Vries snapt wel waar die gedachte vandaan komt, maar vindt dat Villeneuve zich geen zorgen hoeft te maken. 'Hij kent mij niet goed genoeg als hij echt denkt dat dat een probleem wordt', geeft hij aan. 'Maar de knop zal wel snel om moeten ja', beaamt de AlphaTauri-coureur. 'Ik weet het, het gaat nu serieus worden. Maar ik ben er, ik sta op de grid en we gaan nu echt racen.'

De Vries maakt zich geen zorgen over leeftijdskloof

Net als Max Verstappen zal De Vries zijn F1-carrière starten bij het tweede team van Red Bull Racing. Het enige verschil is dat De Vries instapt op 28-jarige leeftijd, in tegenstelling tot Verstappen, die destijds slechts zeventien jaar oud was. Hierdoor lijkt er een kloof te ontstaan tussen De Vries en zijn generatiegenoten die al meer ervaring hebben in de F1-wereld.

Het voelt echt niet alsof er een tijdbom op zit, geeft De Vries aan. 'Ik ben wel echt gretig', zegt de coureur afkomstig uit Friesland. 'Ik ben dankbaar dat ik deze kans heb, maar ik wil ook prestaties gaan leveren', zegt hij stellig. 'Ik wil excelleren en met AlphaTauri vechten voor de punten, zodat we terugkomen op de plek in het klassement waar we thuishoren.'

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws