Vasseur laat goede eerste indruk achter: 'Hij ziet er heel zelfverzekerd uit' Opinie
Opinie

Vasseur laat goede eerste indruk achter: 'Hij ziet er heel zelfverzekerd uit'

Vasseur laat goede eerste indruk achter: 'Hij ziet er heel zelfverzekerd uit'

Ted Kravitz is lovend over de aanpak die Frédéric Vasseur tot nu toe heeft gehanteerd als teambaas van Ferrari. De Fransman is de vervanger van de opgestapte Mattia Binotto en heeft in zijn eerste weken een meer dan goede indruk achtergelaten op de verslaggever van Sky Sports F1.

'Ik heb hoge verwachtingen van Ferrari', opent de Engelsman. 'Ik denk dat ze er kunnen staan en het hele seizoen een kampioenschapsuitdaging voor Red Bull Racing kunnen volhouden. Ik wil graag denken dat het erg krap gaat worden en dat het neer zal komen op de laatste race tussen, uiteindelijk, Charles Leclerc en Max Verstappen', voorspelt Kravitz voorzichtig.

Hij komt wel snel terug op zijn voorspelling, wetende dat het nog erg vroeg is. 'Maar iets interessants, denk ik, is dat we die nieuwe baas hebben, Vasseur', gaat Kravitz verder met zijn volgende onderwerp. 'Ik denk dat hij de stijl van Jean Todt hanteert , want hij komt niet naar buiten met bepaalde uitspraken, er is geen enkele vorm van medialijnen waar je echt grip op kunt krijgen.'

'Vasseur ziet er heel zelfverzekerd uit'

Wel sprak Vasseur zich heel duidelijk uit over het hebben van een nummer één-coureur. 'Ze zullen gelijke kansen hebben om voor het kampioenschap te gaan, tot die tijd beslis ik, zei Vasseur. Wanneer het in het belang van Ferrari is om één persoon voor het kampioenschap voor te trekken, dan zal Vasseur dat telefoontje plegen. Ik vond dat dat meer was dan wat Mattia Binotto ooit zei over het focussen op één coureur voor het kampioenschap', aldus Kravitz.

Sky-collega Craig Slater kan zich vinden in de uitspraken van Kravitz en voegt toe dat Vasseur erg zelfverzekerd overkomt. 'Ik vond hem veel overtuigender overkomen als teambaas dan wie ik ook de afgelopen tijd bij Ferrari heb gezien. Misschien sinds de tijd van Stefano (Domenicali, red.), misschien zelfs sinds de tijd van Jean Todt zelf. Hij ziet er heel zelfverzekerd uit.'

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws