Tost springt in de bres voor De Vries: 'Vettel kwam in zijn eerste races meestal zonder neus terug' Formule 1
Formule 1

Tost springt in de bres voor De Vries: 'Vettel kwam in zijn eerste races meestal zonder neus terug'

Tost springt in de bres voor De Vries: 'Vettel kwam in zijn eerste races meestal zonder neus terug'

Franz Tost is in de bres gesprongen voor Nyck de Vries. De coureur van AlphaTauri crashte tweemaal tijdens het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan, maar de teambaas van de Italiaanse renstal vindt dat dit bij het leerproces van de Nederlander hoort. Tost kan zich geen coureur voor de geest halen die nog nooit een crash heeft meegemaakt en hij stelt tegelijkertijd dat ook de beste rijders door een moeilijke periode gaan.

De Vries kende een vervelend weekend in Azerbeidzjan. De coureur van AlphaTauri crashte twee keer; één keer in de kwalificatie en één keer tijdens de race. Teamgenoot Yuki Tsunoda wist een punt te scoren met zijn auto en ook De Vries leek op de vrijdag competitief genoeg om voor de punten te gaan strijden. De Nederlander noteerde namelijk de zesde tijd tijdens de enige vrije training van het weekend, maar vanaf dat moment is alles bergafwaarts gegaan voor De Vries.

Ondanks dat het een dramatisch weekend was voor de coureur is teambaas Tost mild voor zijn rijders. 'Zoals ik altijd zeg, er is een leerproces en een fase waarin een coureur vaker crasht', wordt de Oostenrijker geciteerd door Formel1.de. Tost vindt het ook geen negatief aspect als een coureur hier en daar een crash heeft. 'Want als de coureurs niet crashen, kennen ze de limieten niet. Dat is iets waar je ze credits voor moet geven, anders werkt het niet.'

Tost: 'Vettel kwam meestal zonder neus terug'

Tost gaat na achttien jaar rondgelopen te hebben in de koningsklasse van de autosport afscheid nemen van de Formule 1. In zijn tijd in de sport heeft hij meerdere coureurs onder zijn hoede gehad en heeft dus ook meerdere crashes gezien. Ook de coureurs die titels konden winnen, maakten wel eens fouten. 'Er was geen enkele coureur die niet crashte. Ik herinner me dat Sebastian (Vettel, red.) in de eerste races meestal zonder neus terugkwam na de eerste ronde. Dat hoort erbij', aldus Tost.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws