De ware reden dat Tsunoda voor Verstappen juicht in de 2021-titelstrijd Formule 1
Formule 1

De ware reden dat Tsunoda voor Verstappen juicht in de 2021-titelstrijd

De ware reden dat Tsunoda voor Verstappen juicht in de 2021-titelstrijd

Yuki Tsunoda hoopt op een 2021-wereldtitel voor Max Verstappen. Om de titelstrijd van zijn Red Bull-collega kracht bij te zetten, hield hij Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Turkije zo lang mogelijk op, hoewel dat zijn eigen race wel benadeeld heeft. Ook had hij gehoopt dat hij de Mercedes-coureur langer dwars kon zitten dan hem uiteindelijk lukte.

'Acht ronden, dat is niet voldoende', geeft hij aan in gesprek met RaceFans. Hij baalt dus van het feit dat het hem niet lukt om de titelconcurrent van Verstappen langer in de weg te rijden, maar de Brit kwam onder meer Lance Stroll en Lando Norris een stuk gemakkelijker voorbij. Hij leverde voor Red Bull Racing dus wel degelijk nuttig werk.

In de titelstrijd kiest Tsunoda niet zozeer de kant van Verstappen, maar vooral van Honda: 'Om heel eerlijk te zijn interesseert het mij vrij weinig. Ik wil dat Verstappen wint, ook omdat het het laatste jaar is dat Honda met Red Bull Racing een F1-titelstrijd voert.' Het gaat hem er dus eigenlijk om dat de Japanse motorleverancier de Nederlander aan die titel kan helpen. Vandaar dat hij de Mercedes dan ook probeerde op te houden.

Verdedigen tegen Hamilton kost Tsunoda punten

Wel heeft dit verdedigende werk hem uiteindelijk zijn eigen race gekost. Volgens Tsunoda gebruikte hij veel van zijn bandenleven in het acht ronden durende gevecht, waarna het steeds lastiger werd om de AT02 op het asfalt te houden. Het gevolg hiervan was onder meer een spin, die hem enkele plekken kostte. 'Het was mogelijk om punten te scoren, dus zonde dat dat niet gelukt is.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws